TULEVAT TAPAHTUMAT, KURSSIT JA TUNNIT

hermostokurssi

JOOGA HERMOSTON TERVEYDEN JA ITSESÄÄTELYN TUKENA -LIVEVERKKOKURSSI

 

KURSSI TULEE JÄLLEEN SYKSYLLÄ 2023! LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE, NIIN SAAT ENSIMMÄISTEN JOUKOSSA TIEDON KURSSIN ALKAMISESTA.

Tällä viiden kerran liveverkkokurssilla tutkimme moniulotteisesti hermostoterveyden ja joogan rajapintoja ja yhtymäkohtia.

Jooga auttaa tutkitusti tasapainottamaan autonomisen hermoston toimintaa. Joogan erilaiset harjoitukset ovat tehokas keino vagushermon toiminnallisuuden parantamiseen, kehon kokeman kuormituksen keventämiseen, itsesäätelytaitojen kehittämiseen ja autonomisen hermoston resilienssin kasvattamiseen.

Joogan näkökulmasta hermoston terveys on kuitenkin vain sivuvaikutus koko systeemin sulavammasta virtaamisesta.

Kurssilla opit:

💦 Mitä kehossa ja aivoissa tapahtuu joogaharjoituksessa

💦 Miten ja miksi erilaiset harjoitukset (asennot, hengitys, meditaatio, ääni) toimivat

💦 Kuinka joogan eri harjoitusmuodot tukevat itsesäätelyn ja resilienssin vahvistumista

💦 Mitkä elementit joogaharjoituksessa auttavat hermoston tilan tasapainottamisessa (niin bottom up- kuin top down-lähestymistapa)

💦 Miten autonominen hermosto ilmentää joogafilosofian ja ayurvedan tapaa hahmottaa ihmissysteemiä

💦 Miten joogafilosofia ja länsimainen aivotutkimuksen tuottama tieto yhdistyvät ja tukevat toisiaan

 

Sukellamme kurssin luennoilla joogaharjoituksen vaikutuksista tehtyyn tutkimukseen, autonomiseen hermostoon elimistön herrana ja joogan ihmiskuvaan. Kurssin harjoitukset keskittyvät tasapainottamaan hermoston toimintaa, lisäämään hermoston dynamiikkaa ja vahvistamaan erityisesti parasympaattisen (palautumisesta vastaavan) hermoston aktivoitumista.

Saat kurssilla konkreettisia keinoja hermoston terveyden tukemiseen.

Kurssi ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta, mutta on erittäin hyödyllinen myös jo pidempään joogaa harrastaneille ja joogan opettajille.

 

JOKAINEN KOKOONTUMINEN SISÄLTÄÄ:

 • Luennon
 • Joogaharjoituksen, jossa erilaisin menetelmin tasapainotat hermostosi toimintaa, lisäät sen dynamiikkaa ja vahvistat kykyä päästää irti
 • Loppurentoutumisen

 

OHJELMA:

Ma 30.5.
Joogan neurobiologiaa – Vipinää vagushermoon
👉 Avainsanat: aistijärjestelmä, terve hermosto, vagushermo, vagaalinen jarru, joogan työkalupakki

Ma 6.6.
Joogan neurobiologiaa – Turvan tila
👉 Avainsanat: polyvagaaliteoria, neuroseptio, kemiallinen ja hormonaalinen säätely, hengitys

Ma 13.6.
Joogan ihmiskuva – Kokonainen minä
👉 Avainsanat: joogin aivot, kokonainen ihminen, kehomieliyhteys, gunat, prana

Ma 20.6.
Rakenna resilienssiä
👉 Avainsanat: muutos, hermoverkot, neuroplastisuus, resilienssi, oppiminen

Ma 27.6.
Elämää ja meditaatiota
👉 Avainsanat: meditaatio, jooganidra

 

MISSÄ, MILLOIN JA MITÄ KUSTANTAA?

 • Viiden kokoontumiskerran kurssi Zoomin välityksellä
 • Saat tallenteet käyttöösi rajattomaksi ajaksi
 • Saat neljästä ensimmäisestä kerrasta lisäksi erikseen kuvatun harjoitustallenteen (noin 1,5h), luentokalvot ja linkkejä lisämateriaaleihin
 • Maanantaisin klo 18.00 – 20.00 (kokoontumisten kesto on noin 90min – 2h)
 • Alkaa maanantaina 30.5., päättyy maanantaina 27.6.
 • Hinta: 82 €
 • Saat osallistumislinkin kurssin Zoom-tilaan kurssin alkua edeltävänä päivänä.
 • ILMOITTAUTUMINEN: Holvin verkkokaupassa TÄÄLLÄ!

 

HUOM! Jos haluat maksaa kurssin liikuntaedulla (Smartum Pay, ePassi, Eazybreak, Edenred), käytä tilauksen yhteydessä alennuskoodia LIIKUNTASETELI ja maksa sitten kurssimaksu liikuntaedun omassa sovelluksessa osoittamalla maksu käyttöpaikalle Manaste Oy.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ❤️

 

ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄÄLLÄ!

 

SANNISTA:

Sanni Parkkinen on kokenut joogaopettaja (E-RYT 500h) ja hengitysvalmentaja. Hän on opiskellut ja työskennellyt useissa jooga-ashrameissa ja -keskuksissa Intiassa, USAssa ja Kanadassa. Valmennustyössään Sanni keskittyy hermoston terveyteen, hengitykseen ja kehon viisauden kuunteluun. Viimeisen viiden vuoden aikana Sanni on syventänyt joogaopintojaan uppoutumalla klassiseen tantraan, keholliseen kokemiseen, tiedostamattomaan mieleen ja mytologioihin. Sanni opiskelee yliopistotutkintoa psykologiasta ja on erityisen kiinnostunut aivotutkimuksesta, kehomieliyhteydestä ja kehon luonnollisista paranemisprosesseista.

 

 

PALAUTTEITA AIEMMILTA LIVEVERKKOKURSSEILTA:

Kiitos tuhannesti tästä mahtavasta kurssista! Olen katsellut pariinkin kertaan aina jonkin videon, palannut uudestaan “teoriaan” ja harjoituksiin ja tehnyt muistiinpanoja. 

En keksi sanoja kuinka paljon olen saanut niistä tietoa, rauhaa, voimaa, tukea ja toivoa elämääni! Harjoitukset tulevat todella tarpeeseen. Jotain tämän tyylistä olen etsinyt elämääni jo pidemmän aikaa. Nyt aika ilmeisesti oli juuri oikea. 😊

Sinulla on miellyttävän rauhallinen, osaava, asiantunteva ja hymyileväinen tapa kertoa asioita. Levollisuus “tarttuu”. On mahtavaa oppia uusia asioita ja tehdä ohjattuja harjoituksia. Itseasiassa nyt kun tietoa on tullut, niin on vaikeaa kuvitella elämää ennen sitä. Niin tärkeä osa elämästäni niistä on tullut. Ylivireystila pompsahtaa edelleenkin välillä päälle, vaikka tilanteeni on jo paljon helpompi kuin vielä joitakin vuosia sitten. Nyt tiedän konkreettisesti miten kaikki toimii, kiitos sinun. 🙏💛

Tuntuu, että lyhyessä ajassa hermostoni on palautunut ja elpynyt aika paljon, ja nyt minulla on tietoa ja työkaluja hermoston kanssa työskentelemiseen. Toivun posttraumaattisesta stressistä, käyn traumaterapiaa toista vuotta ja nämä hermostoa rauhoittavat harjoitukset ovat kuin pisteenä iin päällä!  

Teet todella mahtavaa työtä ja olen kiitollinen siitä kuinka moni saa sinulta neuvoja ja apua elämäänsä!

– Osallistuja keväältä 2021

Lämmin kiitos hyvästä kurssistasi! Jokainen jooga oli hyvä, ja vahvempia asanoita ja rentouttavia osioita sopivasti. Hyvältä tuntui, että tarvittaessa ohjasit myös lempeämmän vaihtoehdon tasavertaisena.

Luennot olivat todella kiinnostavia ja esitystapasi selkeä ja napakka.

Suuri kiitos siitä, että nauhoitteet ovat pitkään käytettävissä, se on hyvin arvostettavaa! Vaikka jostain syystä live tuntuukin aina paremmalta, yhteys ohjaajaan ja muihin on olemassa vaikka kuvan välityksellä.

– Marja Ruuti

Jonna

Todella mielenkiintoista kun käytiin lävitse teoriaa. Olen itse niin faktapohjainen, että minuun tehoaa parhaiten kun ymmärrän mitä tapahtuu ja mihin se perustuu.

Kurssin osallistuja

Ymmärrän nyt paljon laajemmin omien keho-oireitteni taustaa, kun ole havainnut pidättäväni hengitystä ja luultavasti kiskon koko ajan vähän liikaa happea sisään. Näin ainakin otaksun. Pidän kurssin taustatyöstä ja sen antamasta lisäinformaatiosta. Pidän myös Sannista ohjaajana, hänen äänestään ja varsinkin levollisesta tavasta edetä.

Monika

Kurssi avasi ymmärtämään, miten suuri merkitys hengityksellä on ja sillä, että miten hengittää. Ilman teoriaosuutta kurssi olisi jäänyt jotenkin tyngäksi eli teoriaosuudella oli suuri merkitys ja lisäsi ymmärrystä joogasta ja sen eri liikkeiden merkityksestä. Koska asun saaristossa, niin hienoa, että sain näin Zoomin välityksellä osallistua tähän. Sanni on selkeäsanainen ohjauksessaan.

Johanna

Moni kurssin asia oli itselle muualta ennestään tuttua eri yhteyksistä mutta tällä kurssilla asioiden väliin piirtyi viivoja, sai palasia yhdistymään kokonaisuudeksi ja syvensi siten ymmärrystä ja lisäsi entisestään mielenkiintoa aiheeseen. Ohjaus oli lempeää ja asiantuntevaa ja mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä oli hyvä. Kurssin kesto oli sopiva ja live-tunti auttoi sitoutumaan kurssin toteutukseen ja kuitenkin tallenteelta oli mahdollisuus kerrata tai katsoa jos ei päässyt livenä mukaan. Myös lisämateriaalit ja lähdevinkit olivat arvokkaita. Lämmin suositus kurssille!

Kurssin osallistuja

Pitkään joogaa ja liikuntaa harrastaneena oivalsin, vihdoinkin, miten jooga kokonaisvaltaisesti vaikuttaa. Erittäin hyvin ja selkeästi rakennettu teoriakokonaisuus. Sympaattinen ja luotettava ohjaaja. Tiesin jo ennestään, että rauhalliset harjoitteet ja hengittely on minulle haastavaa. Tieto motivoi jatkamaan, kurssi oli juuri juuri sitä, mitä olen hakenut, vaikka vähän vahingossa sivut löysinkin. 😉

Kurssin osallistuja

Erittäin mielenkiintoinen ja antoisa kurssi. Nautin suuresti sekä luennoista, että harjoituksista. Kurssilla tuli paljon asiaa ja onneksi voin palata kertaamaan tallenteiden kautta. Ihailen suuresti myös Sanni sinun selkeää ilmaisua. Kiitos myös blogista 🙂

Kurssin osallistuja

Ymmärsin paremmin, miksi ei kannata tehdä pelkästään yin-harjoittelua, vaan tarvitaan myös yangimaisempaa harjoittelua. Kurssi oli äärettömän mielenkiintoinen ja harjoitukset monipuolisia sekä erilaisia. Sanni selitti teoriaosuuden sekä ohjasi harjoitukset hyvin ymmärrettävästi ja selkeästi. Kiitos tosi hyvästä kurssista, tästä jäi pureskeltavaa vielä toviksi jatkokurssia odotellessa!

Anne, Helsinki

Sain uuden yhteyden kehooni ja hengitykseeni. Hidas liikkuminen tuntui yllättävän hyvältä ja sen merkitys täsmentyi. Uloshengityksen merkitys rauhoittumisessani syveni. Teoria kertaantui kertojen myötä hienosti ja tuki harjoitteita. Mielenkiinto omaharjoitteluun lisääntyi.

Kurssin osallistuja

Alan ymmärtää miksi olen koko ajan jumissa. Stressi näkyy mielen lisäksi kehossa, sen olen nyt oppinut. Minulla on ollut koko ajan ylikorkea syke (90-100), nyt Sanni sun kurssien avulla olen saanut sen laskemaan ensimmäistä kertaa moniin vuosiin normaalia kohti, harjoitusten aikana ja jälkeen se on ollut jopa 60! (mikä on minulle saavutus..) Olen ymmärtänyt nyt, että olen ollut ylivirittyneisyystilasssa, en uupunut - niinkuin luulin.

Heli, Kotka

Oih! Tämä on täydellinen paketti juuri tällaisenaan! Uupumus ei ole enää kohdalleni 'tuosta noin vaan' tupsahtanut hämmentävä tilanne. Sain kurssiltasi valtavasti ymmärrystä kehoni (hermostoni) tilasta ja ennen kaikkea miten sen olen siihen onnistunut vahingossa opettamaan. Suurin oivallus ja kiitollisuuden aihe on siinä, että koen saaneeni kurssiltasi lempeän ymmärryksen ja konkreettiset pehmeät vinkit miten lähteä purkamaan tilannettani ja sen myötä vihdoin toipumaan.

Kurssin osallistuja

Tuntui juuri oikealta olla tällä kurssilla ja saada tukea ja tietoa asioihin. Kurssin vetäjä on loistava opettaja/ohjaaja; rauhallinen, selittävä ja selkeäsanainen. Hän on juuri oikeassa tehtävässä.

Kurssin osallistuja

Teoriaosuudet olivat hyviä. Niissä kuului hyvin, että olet todella paneutunut tähän asiaan ja innoissasi siitä. Teoria konkretisoitui hyvin harjoituksissa. Alussa mietin myös, että lähes kaksi tuntia on pitkä aika, mutta eivät hetket käytännössä tuntuneet ollenkaan pitkiltä.

SUKELLA HERMOSTON HYVINVOINTIIN JA VARAA PAIKKASI KURSSILLA!

LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE

…saamaan inspiraatiota, tietoiskuja hermoston hyvinvoinnista ja ajatuksia elämästä myös joogamaton ulkopuolella. Ensimmäisessä viestissä saat lahjana e-kirjan, kaksi rentoutumisäänitettä ja taukojoogaharjoituksen! Jos viestiä ei näy, katsothan roskapostikansiosta.

Saat inspiraatiota päivääsi sekä ajankohtaista tietoa tapahtumista, valmennuksista ja joogatunneista.

Liittymislahjaksi saat täysin maksutta 23-sivuisen e-kirjan vireystilan säätelystä, kaksi rentoutumisäänitettä ja taukojoogaharjoituksen sähköpostiisi. Ole hyvä <3