KOKONAINEN

JOOGARETRIITTI


4.-6.8.2023

Villa Solhaga

Petun saari (Salo)

Kokonainen joogakokemus

Asana

Pranayama

Meditaatio

Mantra

Ääni

Filosofia

Teemana
HENGITTÄVÄ LÄSNÄOLO
Yhteys itseen. Yhteys muihin. Retriitillä palaat ydinasioiden äärelle. Kuinka läsnäolosta tulee hengittävä tapa olla kehossa, maailmassa ja yhteydessä muihin ihmisiin?
Kehollisuus, hengitys ja eläväisyys

Työskentelet kehon kautta - lempeän voimakkaasti. Avaat hengitystä ja ymmärrät hengityksen olevan muutakin kuin ilmavirta sisään ja ulos. Käytät ääntä - uskallat. Laajennat maailmankuvaa - opit katsomaan maailmaa joogin silmin.

RETRIITti on täynnä! kysy mahdollisia peruutuspaikkoja sähköpostitse!

Mitä

RETRIITILLÄ TAPAHTUU?

Retriitin joogaharjoituksilla hoidat itseäsi kokonaisuutena ja tasapainotat koko kehomielijärjestelmää. Päivittäisissä workshopeissa syvennät harjoitustasi ja opit uusia jännittäviä taitoja (kuten antamaan kaverillesi ayurvedisen kävelyhieronnan!). Luennolla sukellat hetkeksi sinne syvään päätyyn ja pääset pohdiskelemaan joogan eri aspekteja, tutustut joogan maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen.

Joogaharjoituksestasi tulee meditaatiota. Harjoitat aamuisin pranayamaa (joogan hengitysharjoituksia) ja iltaisin luvassa on rauhoittavat iltameditaatiot, joissa kuulet harmoonin ja rummun äänimaailmaa. Ymmärrys itsestäsi laajenee ja eheytyy.

Harjoituksista, workshopeista ja luennosta muodostuvaa kokonaisuutta tuet nauttimalla ravitsevasta ja puhdistavasta kasvisruoasta, saunasta, uimisesta, saarella samoilusta ja tietenkin upeista uusista tuttavuuksista, joita retriitti kokoaa yhteen.

Tässä

TARKEMMAT TIEDOT

MITÄ JOOGAA

Retriitin jooga on hatha- ja yinjoogaa. Filosofinen tulokulmamme on kaula-traditioon perustuva klassinen tantra, syvä vedinen tiede ja advaita vedanta. Lähestymme elämää nautiskellen ja hyvällä huumorilla, yhdistäen opetuksiin modernia tiedettä, psykologiaa ja filosofiaa.


Tämä retriitti soveltuu kaikille tasoille. Aikaisempi joogakokemus ei ole välttämätöntä, mutta retriitin joogaharjoitukset eivät ole pelkkää makoilua. Toisin sanoen, virkistävät aamuharjoitukset ovat hidasta mutta dynaamista hathajoogaa. Huomaat, kuinka hitaatkin harjoitukset voivat olla voimakkaita, vahvistavia ja syvästi transformatiivisia. Lähestymistavan ainutlaatuisuus on rikkaassa ja oivaltamiseen kutsuvassa hengitys- ja kehotietoisuusohjauksessa. Joihinkin harjoituksiin yhdistyy inspiraatiota aivoperusteisesta (brain-based movement) ja autenttisesta liikkeestä sekä hengitys- ja liiketerapiasta. Kysythän lisätietoja, jos osallistuminen retriitille mietityttää.

PAIKKA JA AIKA

Villa Solhaga, Petun saari

Osoite: Petuntie 373, 25640 Salo


Retriitti alkaa perjantaina 4.8. klo 16.30. Aloitamme johdannolla retriitin sisältöön, aikatauluun ja muihin käytännön kysymyksiin. Jatkamme lyhyellä, tasapainottavalla iltajoogaharjoituksella. Retriitti päättyy sunnuntaina 6.8. lounaan jälkeiseen loppupiiriin noin klo 14.30.


Petun saareen kuljetaan lossilla. Saari on 160 km Helsingistä, 90 km Turusta ja 50 km Salosta, jossa on lähin juna-asema. Lisää Villa Solhagasta voi lukea TÄÄLTÄ. Parhaiten paikalle pääsee omalla autolla. Kimppakyyti onnistuu suurella todennäköisyydellä, ja sitä voi kysellä retriittiosallistujien yhteisessä WhatsApp-ryhmässä.HINTA

Retriitin hinta on 399€.

Hinta koostuu

 • majoituksesta ja ruokailuista 190€
 • joogapalveluista 209€ (sis alv 10%)


Joogapalvelujen osuuden voi maksaa myös liikuntaeduilla.


Majoitus ei sisällä lakanoita ja pyyhkeitä - otathan siis omasi mukaan. Majoitus tapahtuu 1-4 hengen huoneissa, ja huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhden hengen huoneita on rajoitettu määrä.


Villa Solhagassa on ulko-wc ja suihkut saunarakennuksessa. Sauna lämpiää molempina iltoina.


Retriitillä tarjoillaan 2 päivällistä, 2 lounasta ja 2 aamupalaa. Ruoka on luomukasvisruokaa.

Ruoka-aineallergiat ja ruokavaliot otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan, joten ilmoitathan niistä ilmoittautumisen yhteydessä (esimerkiksi vegaaninen tai gluteeniton ruokavalio).

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT

Joogaretriitti maksetaan kokonaisuudessaan paikan päällä viikonlopun aikana. Suositeltava maksutapa on korttimaksu, mutta tilisiirto on myös mahdollinen. Retriitin ohjelmapalvelujen osuuden (209 €) voi maksaa myös liikuntaeduilla (Smartum Pay, ePassi, Edenred).

HUOM! Vaikka emme laskuta mitään ennen retriittiä, retriitin varaus- ja peruutusehdot astuvat voimaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tutustuthan niihin huolellisesti alta. Mikäli perut retriitin alle 30 päivää ennen aloitusajankohtaa, laskutamme 50 % retriitin hinnasta. Mikäli perut retriitin alle 14 päivää ennen aloitusajankohtaa, laskutamme täyden hinnan. Viime hetken peruutukset vain lääkärintodistuksella; kaikissa viime hetken peruutustapauksissa laskutamme joka tapauksessa toimistokulun 40 €. Retriittiä ei ole mahdollista perua alle 24h ennen alkamista. Tässä tapauksessa sitoudut maksamaan täyden hinnan.


Huomaathan, että tavallisesti matkavakuutuksesi kattaa sairastumisesta aiheutuneet peruutuskulut.


Lue peruutusehdot TÄÄLTÄ.

AIKATAULU

8.00-9.30 Virkistävä, astetta dynaamisempi joogaharjoitus
9.30 Aamupala
Vapaa-aikaa
11.00-12.30 Workshop: Ayurvedinen kävelyhieronta / Asanaklinikka / Hengitystyöpaja
13.00 Lounas
Vapaa-aikaa
14.00-15.00 Luento (lauantaina)
16.30-18.30 Rauhoittava joogaharjoitus
19.00 Illallinen
20.00 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
21.00 Hiljentyminen / iltameditaatio


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Sanni

ESITTELYSSÄ

E-RYT 500h joogaopettaja, YACEP, hengityskouluttaja & life coach


Sanni on kokenut joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä. Sannin erityisosaamista on hengitys, hermoston terveys ja vireystilan säätely.

Voit lukea Sannin koulutustaustasta lisää
TÄÄLTÄ.


Lue

TYYTYVÄISILTÄ ASIAKKAILTA

MARJAANA SIILIMÄKI

Aurinko helli kehoa ja mieltä joogaretriittiin saavuttaessa. Hyvää oloa lisäsi Sannin lämmin vastaanotto retriittiin.


Retriitissä vallitsi koko ajan välitön ja iloinen tunnelma. Joukossa sait olla oma itsesi kaikkine puolinesi. Myös erilaiset tunteet mahtuivat mukaan.
Sannilla on taito esittää asiat rauhallisesti, selkeästi ja mukaansatempaavasti. Hän myös saa puheellaan, laulullaan ja soitollaan laskeutumaan levollisuuteen, jossa on hyvä olla.


En itse ollut joogannut pitkäkestoisesti aikoihin, mutta Sannin opastuksella pääsi hyvin mukaan ja ohjausta sai eritasoisiin liikkeisiin.


Nautin monipuolisesta sisällöstä viikonlopussa, jossa rytmittyi ohjattu tekeminen ja vapaa-aika juuri sopivasti. Jokaiselle löytyi jotakin, myöskään teoriatietoa unohtamatta. Kaiken kruunasi monipuoliset keskustelut, joihin syvennyttiin vielä ruokaillessa ja saunan lomassa lisää.
Kurssista jäi olo, että keitimme yhteistä soppaa, johon jokainen sai lisätä haluamiaan mausteita tai nauttia yhteistyön tuloksista ja Sannin huolellisista etukäteisvalmisteluista. Kokonaisuus todella toimi ja maistui itselleni. Kiitos!


Tärkein oivallukseni oli yksinkertainen, mutta helposti unohtuva: olen itse vastuussa omasta hyvästä olostani ja pienilläkin teoilla pääsee alkuun. Lusikallinen kerrallaan.

ANNIINA

Helsinki

Parhaimpia asioita, mitä voi ajalla ja rahalla tehdä, on tällaiselle retriitille osallistuminen. Retriitin jälkeen elämä näyttää ja tuntuu hieman erilaiselta, vaikka elämä itsessään ei ole mihinkään muuttunut. Retriitillä syntyy rauha, joka kantaa retriitin jälkeiseen elämään. Suurkiitos teille molemmille, Henkka ja Sanni. <3 Te ootte kaikilla opetuksillanne antaneet niin paljon mun elämään rauhaa, onnea ja ankkuria.

KAISA

Helsinki

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

TUIJA NAUMI

Kokonaisvaltainen, positiivinen kokemus. Rentouttava, voimaannuttava, monipuolinen ja ihan mahtavaa sinulta kun pystyt muokkaamaan ohjelmaa retriitin aikana osallistujien energiouden mukaan. Valitettavasti ei mitään negatiivista sanottavaa. Vointi ollut parempi, tasapainoisempi rankassa työviikossa. Kiitos ihana Sanni! Voimahalaus!

retriitin osallistuja

Ohjelma oli oikein osuva, ja alun lämmittely-esittäytymiskierros pareittain laski heti stressitasoa vieraiden ihmisten tapaamisesta. Vapaa-aikaa ja vapaaehtoista ohjelmaa oli sopivasti. Yleistunnelma oli rento, mukava ja inklusiivinen, tunnepurkaukset tuntui luonnollisilta ja ne mahtuivat mukaan. Harjoitukset toimi hyvin, varsinkin kun meditaatiot sai tehdä makuullaan tai liikutellen itseään. Selkärankaa intuitiivisesti liikutellen meditointi tuntui hyvältä, tuntui kuin olisi osa rauhallisia meren aaltoja ja elämän luontaista sykettä. Tanssiosuus retriitin lopussa oli hauska ja rentouttava ja nosti vireystilan rauhallisen aktiiviseksi.

RIINA

Siilinjärvi

Mielestäni tärkein palautteeni teille on koko retriitin jälkeinen mielentilani. Jokin minussa on muuttunut, vaikka ulospäin mikään ei ole muuttunut. Ennen retrittiä jooga oli minulle joogaa. Hyvin tärkeä asia elämässäni mutta nyt se on jotain enemmän. Sitä ei oikein osaa tuoda vielä sanoihin, se on Tunne. Te mahdollistitte sen omalla, niin hurjan hyvällä opetuksellanne. Ja se opetus puhutteli juuri minua.

ANNE-MARI

Helsinki

Useisiin retriitteihin elämäni aikana osallistuneena, tämä jää ehdottomasti mieleeni erityislaatuisena: harjoitukset olivat ammattitaidolla ja suurella sydämellä opetettuja, rakastuin shaktajoogaan hurauksella! Tunnelma retriitissä muutenkin oli erittäin kodinomainen ja yksilöllinen: minulla oli tunne kuin olisin tullut kotiin. Ruoka oli vain paljon parempaa kuin kotona! Kiitos Sanni ja Henkka – olette helmiä!

Täytä

iLMOITTAUTUMINEN

Retriitti on täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit kysyä Sannilta sanni(a)manaste.fi.

  Hyväksyn retriitin peruutus- ja vastuuehdot.

  Minut saa lisätä Manasten uutiskirjelistalle vastaanottamaan ajankohtaisia uutisia ja inspiraatiota päivään.

  MANASTE

  © 2023 Sanni Parkkinen.

  Kaikki oikeudet pidätetään.

  Hengitys, jooga, vireystilan säätely ja kehollinen kokeminen. Apunasi kohti soljuvampaa arkea.

  OTA YHTEYTTÄ

  Manaste Oy

  Y-tunnus 3016348-4

  Lipetintie 15

  51930 Paatela

  Puhelin: 050 373 0266

  Email: sanni@manaste.fi


  Tietosuojaseloste