Kokonaisella joogaretriitillä katsomme ihmistä kokonaisena. Retriitin joogaharjoituksilla hoidat itseäsi kokonaisuutena ja tasapainotat koko kehomieli-järjestelmää. Päivittäisissä workshopeissa syvennät harjoitustasi ja opit uusia jännittäviä taitoja (kuten antamaan kaverillesi ayurvedisen kävelyhieronnan!). Luennoilla sukellat hetkeksi sinne syvään päätyyn ja pääset pohdiskelemaan joogan eri aspekteja, tutustut joogan maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen. Luentojen pääpaino on teemassa TASAPAINO.

Tällä Manasten kesän ihka-ainoalla retriitillä joogaharjoituksestasi tulee meditaatiota. Pääset harjoittamaan myös pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja onpa meillä iltaisin luvassa vielä rauhoittavat iltameditaatiotkin, joista ainakin yksi tehdään Sannin rummun tahdittamana. Ymmärrys itsestäsi laajenee ja eheytyy.

Harjoituksista, workshopeista ja luennoista muodostuvaa kokonaisuutta tuemme nauttimalla ravitsevasta ja puhdistavasta ruoasta, saunasta, uimisesta, riippumatossa loikoilusta sekä luonnossa olemisesta.

Retriitin jooga on hathajoogaa. Opetamme Kaula-traditioon perustuvaa tantraa, syvää vedistä tiedettä ja Upanishadeihin perustuvaa Advaita Vedantaa (Shankaracharyan oppien mukaan). Lähestymme elämää nautiskellen ja hyvällä huumorilla, yhdistäen opetuksiin modernia tiedettä, psykologiaa ja filosofiaa.

Tämä retriitti soveltuu kaikille tasoille. Aikaisempi joogakokemus ei ole välttämätöntä! Kysythän lisätietoja, jos osallistuminen retriitille mietityttää.

Retriitin maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Retriitti toteutuu, kun osallistujia on vähintään 10. Metsäsydämeen mahtuu majoittumaan 14 osallistujaa – loput myytävät paikat ovat pelkkiä ohjelmalippuja.

Normaalihinta: 460 € / henkilö

Early bird ennen 31.3.2020 TAI 7 ensimmäistä ilmoittautumista: 435 € / henkilö

Hinta sisältää täysihoidon (majoittuminen, aamupala, 2 kasvisateriaa päivässä, välipalat, sauna) ja retriitin sisältöpalvelut. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Pelkkä ohjelmalippu (ilman täyshoitoa): 225 € / henkilö

Ohjelmalippuun on mahdollista yhdistää haluttu määrä ruokailuja hintaan 15 € / kpl.

7.00-9.00 Virkistävä joogaharjoitus
9.15 Aamupala
Vapaa-aikaa
11.00-12.00 Workshop: Ayurvedinen kävelyhieronta / Asanaklinikka / Hengitystyöpaja
12.15 Lounas
Vapaa-aikaa
14.00-15.00 Luento
15.00 Välipala
16.30-18.30 Rauhoittava joogaharjoitus
19.00 Illallinen
20.00 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
21.00 Hiljentyminen / iltameditaatio

 

Retriitin ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia.

Retriitti alkaa ensimmäisenä päivänä noin kello 18.00 johdannolla retriitin sisältöön, aikatauluun ja muihin käytännön kysymyksiin. Jatkamme lyhyellä, tasapainottavalla iltajoogaharjoituksella. Runsas iltapala on tarjolla heti harjoituksen jälkeen. Retriitti päättyy viimeisenä päivänä iltapäiväkahveihin noin kello 14.00.

Päivän vapaahetket voit käyttää metsässä kävelyyn, riippumatossa loikoiluun, uimiseen tai vain olemiseen. Alueelta löytyy monia mainioita kulmia hiljentyä, istuskella ja syventää yhteyttä sekä itseen että luontoon.

Sauna Saimaan rannalla lämpiää joka ilta.

Retriitin ruoka on Metsäsydämen tarjoilemaa kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat ja ruokavaliot otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan, joten ilmoitathan niistä ilmoittautumisen yhteydessä. Retriitillä on tarjolla kahvia, mutta retriitti on myös oiva tilaisuus irrottautua kofeiinista – muiden elämässä mellastavien stimulanttien ohella.

OHJAAJAT

joogaretriitti-sanni-hassuttelukuva
joogaretriitti-sanni-kasvokuva

Sanni Parkkinen

Hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja & Life Coach

Sanni on RYT 500-joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä.

Voit lukea Sannin koulutustaustasta lisää täältä.

Henri Parviainen

Myyntimies, joogaopettaja & Ayurvedakonsultti

Henkka on RYT 200-joogaopettaja, joka ohjaa rauhallisella ja lempeällä tyylillä, hengitystä korostaen. Hän seuraa ja kunnioittaa opetuksessaan traditiota. Henkka tykkää olla tekemättä mitään, mutta tekee silti koko ajan jotain.

joogaretriitti-henkka-kasvokuva
joogaretriitti-henkka-hassuttelukuva

Paikka

Tällä kertaa retriittimme järjestetään Puumalan tunnelmallisessa Metsäsydämessä, juuri toimintansa aloittaneessa jooga- ja retriittikeskuksessa. Metsäsydämen Maria ja Olli toivottavat retriittiläiset tervetulleiksi Järvi-Suomen sydämeen!

Metsäsydämen osoite on Junninmäentie 53, 52200 Puumala. Paikka sijaitsee Saimaan rannalla 12 km Puumalan keskustasta. Joogaamaan pääsemme upeassa juuri remontoidussa Karhusalissa, joka louhituilla kiviseinillään huokuu historiaa ja luonnonläheisyyttä.

Metsäsydämen tilalla ja läheisyydessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Norppapolku ja palkittu pyöräilyreitti, Puumalan saaristoreitti kulkevat aivan lähistöllä. Luonnon keskellä mieli lepää ja sielu saa ravintoa.

Majoitus ja ehdot

Majoittautuminen tapahtuu 2-4 hengen huoneissa. Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat Metsäsydämen tilitiedot varausmaksun (100 €, sis. alv 10%) maksamista varten. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta varausmaksun maksamisen myötä. Loppumaksu maksetaan retriitillä niin, että sen tulee olla maksettuna retriitin viimeisenä päivänä.

Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (majoittuminen, aamupala, 2 kasvisateriaa päivässä, välipalat, sauna) sekä retriitin sisältöpalvelut. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Metsäsydän on rekisteröitynyt uuden matkapakettilain mukaiseksi matkanjärjestäjäksi ja asettanut vakuuden kaikkia osallistujien maksamia ennakkomaksuja vastaan. Tällä retriitillä Metsäsydän toimii siis matkapaketin vastuullisena matkanjärjestäjänä.

Kuvia Metsäsydämestä voit katsella täältä!

Kokonainen joogaretriitti on valitettavasti peruttu koronatilanteen vuoksi!

Saapuminen

Puumalaan pääsee (oman auton lisäksi) helposti julkisilla kulkuvälineillä. Linja-auto kulkee Mikkelistä useamman kerran päivässä. Aikataulut näet täältä. Voit myös kysellä kimppakyytimahdollisuutta.

Noudamme julkisilla liikkuvat retriittiläiset Puumalasta retriittipaikalle maksutta.

Retriitin tarkka alkamisaika torstaina 23.7. riippuu julkisen liikenteen kesä-aikatauluista, jotta saamme julkisillakin kulkijat perille saakka. Päivitämme alkamisajan tänne heti niiden varmistuttua (tulee olemaan noin kello 18.00).

Tyytyväisiä asiakkaita

Retriitti oli juuri sitä, mitä tarvitsin. Rauhaa ja harmoniaa!

Santeri

Retriitti ylitti odotukset! Ohjaajista välittyy aito halu viedä joogan ilosanomaa eteenpäin, koska he ovat itse löytäneet siitä jotain voimaannuttavaa. Nämä muutama päivä Saimaan luonnossa olivat minulle rentouttavampi kokemus kuin 5 viikon kesäloma. Iso kiitos!

Meri, Espoo

Parhaimpia asioita, mitä voi ajalla ja rahalla tehdä, on tällaiselle retriitille osallistuminen. Retriitin jälkeen elämä näyttää ja tuntuu hieman erilaiselta, vaikka elämä itsessään ei ole mihinkään muuttunut. Retriitillä syntyy rauha, joka kantaa retriitin jälkeiseen elämään. Suurkiitos teille molemmille, Henkka ja Sanni. <3 Te ootte kaikilla opetuksillanne antaneet niin paljon mun elämään rauhaa, onnea ja ankkuria.

Anniina, Helsinki

Tunnit olivat sopivan monipuolisia aloittelijalle ainakin. Ohjasitte sopivan tarkasti ilman nipottamista. Ja oli myös hyvä, että on kaksi eri ohjaajaa, jolloin pystyy oppimaan molemmilta enemmän.

Henri, Pirkkala

Mielestäni tärkein palautteeni teille on koko retriitin jälkeinen mielentilani. Jokin minussa on muuttunut, vaikka ulospäin mikään ei ole muuttunut. Ennen retrittiä jooga oli minulle joogaa. Hyvin tärkeä asia elämässäni mutta nyt se on jotain enemmän. Sitä ei oikein osaa tuoda vielä sanoihin, se on Tunne. Te mahdollistitte sen omalla, niin hurjan hyvällä opetuksellanne. Ja se opetus puhutteli juuri minua.

Riina, Siilinjärvi

Osallistuin Detox-retriitille heinäkuussa 2018. Retriitin päiväaikataulu oli sopiva, ei liian tiukka, muttei vapaa-aikaa ollut liikaa; samoin kaksi päivittäistä joogaharjoitusta sekä jokailtainen sauna. Paikka oli mielettömän kaunis, mikä vielä lisäsi retriitin rentouttavuutta. Hyvä palautumis- ja itsetutkiskeluviikko kokonaisuutenaan. Kiitos!

Eeva, Iisalmi

Osallistuin detox-retriitille 7/18. Olen erittäin tyytyväinen retriittiin. Retriitillä harjoitettu shaktajooga tuntui erittäin palauttavalta ja myös energisoivalta. Ilmapiiri oli salliva ja ympäristö oli retriitin pitoon mitä mainioin. Ruoka oli erittäin hyvää.

Kirsi, Helsinki

Useisiin retriitteihin elämäni aikana osallistuneena, tämä jää ehdottomasti mieleeni erityislaatuisena: harjoitukset olivat ammattitaidolla ja suurella sydämellä opetettuja, rakastuin shaktajoogaan hurauksella! Tunnelma retriitissä muutenkin oli erittäin kodinomainen ja yksilöllinen: minulla oli tunne kuin olisin tullut kotiin. Ruoka oli vain paljon parempaa kuin kotona! Kiitos Sanni ja Henkka - olette helmiä!

Anne-Mari, Helsinki

Päätimme juuri to-su kestäneen Syvyyttä harjoitukseen -joogaretriitin tasapainoisin ja innokkain mielin. Sanni ja Henri ovat lempeitä ja inspiroivia opettajia, jotka tekevät kumpikin joogaa koko sydämellään. Voimaannuttavien asanaharjoitusten, rauhoittavien meditaatiohetkien ja ajatuksia herättäneiden luentojen lisäksi ryhmämme lumoutui myös parin valmistamista herkkuvegeruoista. Kaiken kruunasivat retriitin upeat puitteet Saimaan rannalla. Annan erittäin lämpimän suosituksen Sannin ja Henkan tuleville retriiteille tai mille tahansa mitä parivaljakolla onkaan jatkossa luvassa. Kiitos!

Venla, Kuopio

Tässäpä oli tunnelmiani heti 5 päivän retriitin jälkeen ja samat kiitollisuuden tunteet kannattelevat yhä: "Ohhoi! Kotiuduin juuri viiden päivän upealta retriitiltä, jossa oppi, puhtaus, kauneus ja rauha olivat vahvasti läsnä. Jos kaipailet energioiden nostatusta, niin Manaste järjestää vielä yhden viikonloppuretriitin tänä kesänä. Suosittelen totta tosiaan. 🙂

Piia, Jyväskylä

Ihanat retriitit kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Opettajat huippuja 🙂

Reetta, Nurmijärvi

Muutaman päivän joogaretriitti tuntui kuukauden aktiiviselta, mutta rentouttavalta lomalta: oli palkitsevaa, että oli tehnyt jotakin, jolla oli/on edelleen hyviä vaikutuksia sekä mieleen että kehoon. Ihanat maisemat, hyvät ohjaajat, mukava seura, maukas kasvisruoka jne takasivat sen, että minäkin jaksoin. Positiivinen energia ja suvaitseva ilmapiiri tekivät olostani niin pirteän, että ällistyin itsekin! Suosittelen!

Kirsi, Helsinki

Suosittelen! Uskomaton kokemus rauhaa, rakkautta, lempeyttä, viisautta, tyyneyttä, kauneutta, ravitsevuutta ja puhtautta. Joogafilosofia oli vahvasti läsnä.

Eeva, Helsinki

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

Kaisa, Helsinki

Retriitti oli opettavainen, rentouttava ja virkistävä. Sijainti oli mitä parhain: keskellä hiljaisinta suomalaista luontoa. Ja ruoka niin hyvää ja ravitsevaa! Kiitos Sannille ja Henkalle tästä kokemuksesta!

Nicola, Helsinki

Manasten kesällä järjestetty kolmipäiväinen retriitti oli ihanan rentouttava ja opettavainen. Asanatunnit sopivat mielestäni monentasoisille ja opin paljon uutta joogafilosofiasta! Monipuolinen vegaaniruoka oli erittäin maittavaa ja puitteet Saimaan rannalla olivat mahtavat. Jatkan harjoitteluani Manasten workshopeissa. Suosittelen!

Laura, Jyväskylä

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko ilmoittaa kiinnostuksesi kesän 2021 joogaretriittiin?