Tämä joogaretriitti kutsuu kokonaisen joogakokemuksen pariin Puumalan Metsäsydämeen.

Retriitin joogaharjoituksilla hoidat itseäsi kokonaisuutena ja tasapainotat koko kehomielijärjestelmää. Päivittäisissä workshopeissa syvennät harjoitustasi ja opit uusia jännittäviä taitoja (kuten antamaan kaverillesi ayurvedisen kävelyhieronnan!). Luennoilla sukellat hetkeksi sinne syvään päätyyn ja pääset pohdiskelemaan joogan eri aspekteja, tutustut joogan maailmankuvaan ja ihmiskäsitykseen.

Retriitin teema on ELÄVÄ HENGITTÄVÄ MINÄ.

Tällä Manasten kesän ihka-ainoalla Saimaan rannalle asettuvalla retriitillä joogaharjoituksestasi tulee meditaatiota. Pääset harjoittamaan myös pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja onpa meillä iltaisin luvassa vielä rauhoittavat iltameditaatiotkin, joissa kuulet harmoonin ja rummun äänimaailmaa. Ymmärrys itsestäsi laajenee ja eheytyy.

Harjoituksista, workshopeista ja luennoista muodostuvaa kokonaisuutta tuemme nauttimalla ravitsevasta ja puhdistavasta kasvisruoasta, saunasta, uimisesta, metsässä samoilusta ja tietenkin upeista uusista tuttavuuksista, joita retriitti kokoaa yhteen.

Retriitin jooga on hatha- ja yinjoogaa. Filosofinen tulokulmamme on kaula-traditioon perustuva klassinen tantra, syvä vedinen tiede ja advaita vedanta. Lähestymme elämää nautiskellen ja hyvällä huumorilla, yhdistäen opetuksiin modernia tiedettä, psykologiaa ja filosofiaa.

HUOM! Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 3.8.!

Tämä retriitti soveltuu kaikille tasoille. Aikaisempi joogakokemus ei ole välttämätöntä, mutta retriitin joogaharjoitukset eivät ole pelkkää makoilua. Toisin sanoen, virkistävät aamuharjoitukset ovat hidasta mutta dynaamista hathajoogaa. Kysythän lisätietoja, jos osallistuminen retriitille mietityttää.

Retriitin maksimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Retriitti toteutuu, kun osallistujia on vähintään 10. Varaamme mahdollisuuden myydä retriitille pelkkiä ohjelmalippuja lähialueella majoittuville.

Hinta:

Päätalo 399 € / henkilö

Aitta 389 € / henkilö

Oma asuntoauto/-vaunu 250 € / henkilö

 

Hinta sisältää täysihoidon (majoitus, aamupala, lounas, illallinen, sauna) ja retriitin sisältöpalvelut. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

8.00-9.30 Virkistävä, astetta dynaamisempi joogaharjoitus
9.30 Aamupala
Vapaa-aikaa
11.00-12.30 Workshop: Ayurvedinen kävelyhieronta / Asanaklinikka / Hengitystyöpaja
13.00 Lounas
Vapaa-aikaa
14.00-15.00 Luento
16.30-18.30 Rauhoittava joogaharjoitus
19.00 Illallinen
20.00 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
21.00 Hiljentyminen / iltameditaatio

 

Retriitin ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia.

Joogaretriitti alkaa perjantaina noin kello 17.30 johdannolla retriitin sisältöön, aikatauluun ja muihin käytännön kysymyksiin. Jatkamme lyhyellä, tasapainottavalla iltajoogaharjoituksella. Runsas iltapala on tarjolla heti harjoituksen jälkeen. Retriitti päättyy sunnuntaina lounaaseen.

Päivän vapaahetket voit käyttää metsässä kävelyyn, uimiseen, lukemiseen tai vain olemiseen. Alueelta löytyy monia mainioita kulmia hiljentyä, istuskella ja syventää yhteyttä sekä itseen että luontoon.

Sauna Saimaan rannalla lämpiää molempina iltoina.

Retriitin ruoka on Puumalan Poijun valmistamaa kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat ja ruokavaliot otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan, joten ilmoitathan niistä ilmoittautumisen yhteydessä (esimerkiksi vegaaninen tai gluteeniton ruokavalio). Ja usein kysyttyyn kysymykseen: kyllä, kahvia on tarjolla aamuisin.

OHJAAJA

joogaretriitti-sanni-hassuttelukuva
joogaretriitti-sanni-kasvokuva

Sanni Parkkinen

E-RYT 500h joogaopettaja, hengitysvalmentaja & life coach

Sanni on kokenut joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä. Sannin erityisosaamista on hengitys, hermoston terveys ja vireystilan säätely.

Voit lukea Sannin koulutustaustasta lisää täältä.

Paikka

Tällä kertaa retriittimme järjestetään Puumalan tunnelmallisessa Metsäsydämessä, Saimaan rannalla sijaitsevassa jooga- ja retriittimajatalossa. Metsäsydämen Maria ja Olli toivottavat retriittiläiset tervetulleiksi Järvi-Suomen sydämeen!

Metsäsydämen osoite on Junninmäentie 53, 52200 Puumala. Paikka sijaitsee Saimaan rannalla 12 km Puumalan keskustasta. Joogaamaan pääsemme upeassa Karhusalissa, joka louhituilla kiviseinillään huokuu historiaa ja luonnonläheisyyttä.

Metsäsydämen tilalla ja läheisyydessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Norppapolku ja palkittu pyöräilyreitti, Puumalan saaristoreitti kulkevat aivan lähistöllä. Luonnon keskellä mieli lepää ja sielu saa ravintoa. Joogaretriitti on samalla matka itsen, oman luonnon äärelle.

joogaretriitti-metsäsydän-maisema
joogaretriitti-joogit
joogaretriitti-päätalo
joogaretriitti-aitta
joogaretriitti-karhusali
joogaretriitti-sauna

Majoitus ja ehdot

Majoittautuminen tapahtuu 2 hengen huoneissa. Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Päätalon kapasiteetti on 10 henkilöä, aittamajoituksen 4-6 henkilöä.

Vaihtoehto 1: päätalo

399 €

Jaetut 2 hengen huoneet

Tiloissa yhteinen sisävessa ja suihku

Vaihtoehto 2: aitta

389 €

Jaetut 2 hengen huoneet

Tiloissa sähköt, ohuet lautaseinät. Vessat toisessa rakennuksessa.

Vaihtoehto 3: oma asuntoauto / -vaunu

250 €

 

Hinta sisältää:

  • Verot
  • Retriitin sisältöpalvelut
  • Liinavaatteet + pyyhe (ei asuntoautoilijoille)
  • Perjantaina runsas iltapala
  • Lauantaina aamiainen, lounas ja päivällinen
  • Sunnuntaina aamiainen ja lounas

 

HUOM! Metsäsydämessä majailee kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Lemmikit eivät ole sallittuja päätalon majoitustiloihin eivätkä joogasaliin.

Joogaretriitti maksetaan kokonaisuudessaan paikan päällä viikonlopun aikana. Suositeltava maksutapa on korttimaksu, mutta tilisiirto on myös mahdollinen. Retriitin ohjelmapalvelujen osuuden (130 €) voi maksaa myös liikuntaeduilla (Smartum Pay, ePassi, Edenred, Eazybreak).

HUOM! Vaikka emme laskuta mitään ennen retriittiä, retriitin varaus- ja peruutusehdot astuvat voimaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tutustuthan niihin huolellisesti alta. Mikäli perut retriitin alle 30 päivää ennen aloitusajankohtaa, laskutamme 50 % retriitin hinnasta. Mikäli perut retriitin alle 14 päivää ennen aloitusajankohtaa, laskutamme täyden hinnan. Viime hetken peruutukset vain lääkärintodistuksella; kaikissa viime hetken peruutustapauksissa laskutamme joka tapauksessa toimistokulun 25 €.

Mikäli joogaretriitti joudutaan perumaan voimassaolevien koronarajoitusten vuoksi, emme luonnollisestikaan laskuta ilmoittautuneilta mitään.

Ilmoittaudu retriitille täältä!

Saapuminen

Metsäsydämen osoite on Junninmäentie 53, 52200 Puumala.

Puumalaan pääsee (oman auton lisäksi) helposti julkisilla kulkuvälineillä. Linja-auto kulkee Mikkelistä useamman kerran päivässä. Aikataulut näet täältä. Voit myös kysellä kimppakyytimahdollisuutta.

Retriitin tarkka alkamisaika perjantaina 12.8. riippuu julkisen liikenteen kesä-aikatauluista, jotta saamme julkisillakin kulkijat perille saakka. Päivitämme alkamisajan tänne heti niiden varmistuttua (tulee olemaan noin kello 17.30).

Tyytyväisiä asiakkaita

Retriitti oli juuri sitä, mitä tarvitsin. Rauhaa ja harmoniaa!

Santeri

Retriitti ylitti odotukset! Ohjaajista välittyy aito halu viedä joogan ilosanomaa eteenpäin, koska he ovat itse löytäneet siitä jotain voimaannuttavaa. Nämä muutama päivä Saimaan luonnossa olivat minulle rentouttavampi kokemus kuin 5 viikon kesäloma. Iso kiitos!

Meri, Espoo

Parhaimpia asioita, mitä voi ajalla ja rahalla tehdä, on tällaiselle retriitille osallistuminen. Retriitin jälkeen elämä näyttää ja tuntuu hieman erilaiselta, vaikka elämä itsessään ei ole mihinkään muuttunut. Retriitillä syntyy rauha, joka kantaa retriitin jälkeiseen elämään. Suurkiitos teille molemmille, Henkka ja Sanni. <3 Te ootte kaikilla opetuksillanne antaneet niin paljon mun elämään rauhaa, onnea ja ankkuria.

Anniina, Helsinki

Tunnit olivat sopivan monipuolisia aloittelijalle ainakin. Ohjasitte sopivan tarkasti ilman nipottamista. Ja oli myös hyvä, että on kaksi eri ohjaajaa, jolloin pystyy oppimaan molemmilta enemmän.

Henri, Pirkkala

Mielestäni tärkein palautteeni teille on koko retriitin jälkeinen mielentilani. Jokin minussa on muuttunut, vaikka ulospäin mikään ei ole muuttunut. Ennen retrittiä jooga oli minulle joogaa. Hyvin tärkeä asia elämässäni mutta nyt se on jotain enemmän. Sitä ei oikein osaa tuoda vielä sanoihin, se on Tunne. Te mahdollistitte sen omalla, niin hurjan hyvällä opetuksellanne. Ja se opetus puhutteli juuri minua.

Riina, Siilinjärvi

Osallistuin Detox-retriitille heinäkuussa 2018. Retriitin päiväaikataulu oli sopiva, ei liian tiukka, muttei vapaa-aikaa ollut liikaa; samoin kaksi päivittäistä joogaharjoitusta sekä jokailtainen sauna. Paikka oli mielettömän kaunis, mikä vielä lisäsi retriitin rentouttavuutta. Hyvä palautumis- ja itsetutkiskeluviikko kokonaisuutenaan. Kiitos!

Eeva, Iisalmi

Osallistuin detox-retriitille 7/18. Olen erittäin tyytyväinen retriittiin. Retriitillä harjoitettu shaktajooga tuntui erittäin palauttavalta ja myös energisoivalta. Ilmapiiri oli salliva ja ympäristö oli retriitin pitoon mitä mainioin. Ruoka oli erittäin hyvää.

Kirsi, Helsinki

Useisiin retriitteihin elämäni aikana osallistuneena, tämä jää ehdottomasti mieleeni erityislaatuisena: harjoitukset olivat ammattitaidolla ja suurella sydämellä opetettuja, rakastuin shaktajoogaan hurauksella! Tunnelma retriitissä muutenkin oli erittäin kodinomainen ja yksilöllinen: minulla oli tunne kuin olisin tullut kotiin. Ruoka oli vain paljon parempaa kuin kotona! Kiitos Sanni ja Henkka - olette helmiä!

Anne-Mari, Helsinki

Päätimme juuri to-su kestäneen Syvyyttä harjoitukseen -joogaretriitin tasapainoisin ja innokkain mielin. Sanni ja Henri ovat lempeitä ja inspiroivia opettajia, jotka tekevät kumpikin joogaa koko sydämellään. Voimaannuttavien asanaharjoitusten, rauhoittavien meditaatiohetkien ja ajatuksia herättäneiden luentojen lisäksi ryhmämme lumoutui myös parin valmistamista herkkuvegeruoista. Kaiken kruunasivat retriitin upeat puitteet Saimaan rannalla. Annan erittäin lämpimän suosituksen Sannin ja Henkan tuleville retriiteille tai mille tahansa mitä parivaljakolla onkaan jatkossa luvassa. Kiitos!

Venla, Kuopio

Tässäpä oli tunnelmiani heti 5 päivän retriitin jälkeen ja samat kiitollisuuden tunteet kannattelevat yhä: "Ohhoi! Kotiuduin juuri viiden päivän upealta retriitiltä, jossa oppi, puhtaus, kauneus ja rauha olivat vahvasti läsnä. Jos kaipailet energioiden nostatusta, niin Manaste järjestää vielä yhden viikonloppuretriitin tänä kesänä. Suosittelen totta tosiaan. 🙂

Piia, Jyväskylä

Ihanat retriitit kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Opettajat huippuja 🙂

Reetta, Nurmijärvi

Muutaman päivän joogaretriitti tuntui kuukauden aktiiviselta, mutta rentouttavalta lomalta: oli palkitsevaa, että oli tehnyt jotakin, jolla oli/on edelleen hyviä vaikutuksia sekä mieleen että kehoon. Ihanat maisemat, hyvät ohjaajat, mukava seura, maukas kasvisruoka jne takasivat sen, että minäkin jaksoin. Positiivinen energia ja suvaitseva ilmapiiri tekivät olostani niin pirteän, että ällistyin itsekin! Suosittelen!

Kirsi, Helsinki

Suosittelen! Uskomaton kokemus rauhaa, rakkautta, lempeyttä, viisautta, tyyneyttä, kauneutta, ravitsevuutta ja puhtautta. Joogafilosofia oli vahvasti läsnä.

Eeva, Helsinki

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

Kaisa, Helsinki

Retriitti oli opettavainen, rentouttava ja virkistävä. Sijainti oli mitä parhain: keskellä hiljaisinta suomalaista luontoa. Ja ruoka niin hyvää ja ravitsevaa! Kiitos Sannille ja Henkalle tästä kokemuksesta!

Nicola, Helsinki

Manasten kesällä järjestetty kolmipäiväinen retriitti oli ihanan rentouttava ja opettavainen. Asanatunnit sopivat mielestäni monentasoisille ja opin paljon uutta joogafilosofiasta! Monipuolinen vegaaniruoka oli erittäin maittavaa ja puitteet Saimaan rannalla olivat mahtavat. Jatkan harjoitteluani Manasten workshopeissa. Suosittelen!

Laura, Jyväskylä

ILMOITTAUDU TÄLLÄ LOMAKKEELLA:

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse sanni(a)manaste.fi.
    Hyväksyn retriitin peruutus- ja vastuuehdot.

    Minut saa lisätä Manasten uutiskirjelistalle vastaanottamaan ajankohtaisia uutisia ja inspiraatiota päivään.