Järjestämme retriitit mökkipuitteissa Saimaan rannalla, luonnon helmassa, hiljaisuuden keskellä. Retriitit pitävät sisällään joogaharjoituksia (hathajoogaa), meditaatiota, tasapainoista ja maistuvaa kasvisruokaa (vegaani), luentoja ja keskustelua joogasta sekä tottakai saunomista, uimista, metsässä hiljentymistä ja hyvää seuraa. Retriitin tarkoitus on rauhoittua, hiljentyä, oppia uutta ja saada työkaluja inspiroivaan arkeen. Jooga ei ole pelkkiä asanoita, liikkeitä, vaan ennenkaikkea mielentila, jota voi kantaa mukana joka hetki. Jooga on kokonaisvaltainen kokemus, johon haluamme retriitissä osallistujat tutustuttaa.

Koetko olevasi läsnä jokaisessa elämäsi hetkessä? Heräätkö joka aamu maailmaa syleillen? Pysyykö hymy kasvoillasi läpi päivän, tilanteesta toiseen, riippumatta siitä, mitä vastaan tulee? Jos ei, haluaisitko pystyä vastaamaan näihin kysymyksiin kyllä? Jokainen meistä pystyy, jos haluaa. Ilman työtä ja omaa panostusta se ei toki tapahdu. Retriitissä opettelemme erilaisten harjoitusten kautta löytämään ja kokemaan se sisäinen rauha, josta meillä jokaisella on mahdollisuus nauttia.

Jokaiselle – ikään, kokemukseen ja sukupuoleen katsomatta. Retriittiemme päätarkoitus on auttaa kutakin osallistujaa löytämään mielenrauha ja sisäinen tasapaino. Jokaisen kehityspolku on yksilöllinen, mutta pienessä ryhmässä innostuksen ammentaminen toisista edesauttaa omaa kehitystä. Jooga-asanat modifioimme jokaiselle sopiviksi; aiempi joogakokemus ei ole vaatimuksena muuta kuin Syvyyttä harjoitukseen -retriitillämme. Mitä avoimimmin mielin saavut, sitä enemmän kykenet retriitin aikana syventymään omaan kehitykseesi annettujen työkalujen avulla.

Retriitin maksimiosallistujamäärä 6 henkilöä. Retriitti toteutuu, kun osallistujia on vähintään 3.

Olemme kouluttautuneet sekä klassisen hathajoogan (Sivananda-traditio) että tantran (kaula-traditio), syvän vedisen tieteen, opettajiksi. Opetuksessamme korostuu ennen kaikkea rentoutuminen, irtipäästäminen ja kokonainen ihmiskuva. Kun tietoinen mieli päästää irti, tiedostamaton ottaa ohjat, ja syvä itseen uppoutuminen tulee mahdolliseksi. Fyysisesti rentoutumisen kautta tehtävä harjoitus opettaa kehoa rakentamaan ja korjaamaan itse itseään.

Harjoitukset sisältävät mm. asanoita (joogan asentoja), pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja bandhoja (ns. lukkoja), jotka kaikki tähtäävät keho-mielikokonaisuuden optimaalisen toiminnan varmistamiseen. Vaikka lähestymistapa joogaan saattaa kuulostaa hieman erilaiselta kuin modernisti on totuttu ajattelemaan, ulkoisesti harjoitukset näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harjoittajalle!

 • 6.15 Herätys
 • 6.30-7.30 Aamumeditaatio ja satsang
 • 7.30 Tee
 • 800-9.30 Joogaharjoitus
 • 9.30 Aamupala
 • 10.00-13.00 Karma jooga ja vapaa-aikaa
 • 13.00 Lounas
 • 14.00-15.00 Luento ja keskustelua
 • 15.00 Välipala ja tee
 • 16.00-18.00 Lempeä restoratiivinen joogaharjoitus
 • 18.15 Illallinen
 • 19.30 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
 • 21.00 Hiljentyminen
 • 22.00 Valot pois

Ohjelma saattaa vaihdella retriiteittäin.

Retriitti alkaa ensimmäisenä päivänä kello 18.00 lyhyellä johdannolla retriitin sisältöön, aikatauluun ja muihin käytännön kysymyksiin. Illallinen seuraa heti johdannon jälkeen. Retriitti päättyy viimeisenä päivänä lounaaseen.

Mikä retriiteistä kutsuu sinua?

Puhdistautuminen, joogan perusteet, harjoituksen syventäminen vai hiljaisuus ja meditaatio?
Valitse oma mielenkiinnon kohteesi ja tule nauttimaan ainutlaatuisesta retriitistä Saimaan rannalle.

joogaretriitti-detox-chiapuuro

Detox-joogaretriitti

8.-13.7.2018 (5pv)

Tällä retriitillä keskitymme kokonaisvaltaiseen, sekä keholliseen että henkiseen, puhdistautumiseen alkukesän kunniaksi.
joogaretriitti-joogaloma-mies-katselee-kaukaisuuteen

Tasapainottava joogaloma

19.-22.7.2018 (3pv)

Joogaloma tutustuttaa sinut joogaan, jossa keskiössä on kokonainen käsitys ihmisestä. Harjoitusten ja luentojen kautta laajennat käsitystäsi joogasta, itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta.
joogaan-liittyvat-uskomukset-bhujangasana

Syvyyttä harjoitukseen -joogaretriitti

2.-5.8.2018 (3pv)

Tällä retriitillä sukellamme syvemmälle: niin fyysisessä harjoituksessa kuin filosofisissa kysymyksissäkin.
joogaretriitti-hiljaisuus-meditaatio-joogashalassa

Hiljaisuuden joogaretriitti

16.-19.8.2018 (3pv)

Hiljaisuuden joogaretriitillä opettelemme kääntymään sisäänpäin ja nauttimaan sisäisestä rauhastamme luonnon keskellä.
joogaretriitti-sanni-hassuttelukuva
joogaretriitti-sanni-profiili
Hyvinvointiyrittäjä & Joogaopettaja

Sanni on RYT 500-joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä.

Henkka

Joogaopettaja & (tuleva) Ayurvedakonsultti

Henkka on RYT 200-joogaopettaja, joka ohjaa rauhallisella ja lempeällä tyylillä, hengitystä korostaen. Hän seuraa ja kunnioittaa opetuksessaan traditiota. Henkka tykkää olla tekemättä mitään, mutta tekee silti koko ajan jotain.

joogaretriitti-henkka-profiili
joogaretriitti-henkka-hassuttelukuva

Paikka

Retriitit järjestetään tunnelmallisissa mökkiolosuhteissa Savonlinnan metsien siimeksessä Saimaan rannalla. Savonlinnaan on matkaa 40 km ja Punkaharjulle 44 km. Helsinkiin kilometrejä kertyy noin 370, ja matka taittuu 4,5-5 tunnissa 5-tien kautta ajettaessa. Savonlinnaan pääsee sekä junalla että bussilla, ja tarvittaessa noudamme julkisilla kulkuvälineillä matkustavat kimppakyydillä Savonlinnasta retriitin alkamispäivänä klo 17.30 ja viemme Savonlinnaan retriitin päättymispäivänä klo 13.30 tai julkisten kulkuvälineiden aikataulujen mukaan. Huom! Vain yksi kimppakyyti / suunta / retriitti!

Mökki sijaitsee aivan Pihlajaveden luonnonsuojelualueen läheisyydessä saimaannorpan ydinalueilla. Mökki on rakennettu vuonna 1978, ja laajennus- ja pintaremontti siihen on tehty vuonna 2008. Mökkirakennuksen pinta-ala on 60 m2, saunamökin 15 m2 ja aitan 9 m2. Mökkitontin pinta-ala on noin 5000 m2. Joogatunnit pidämme ulkona shalassa. Kyseessä on siis aivan erityinen paikka rauhoittumiseen ja Järvi-Suomen luonnosta nauttimiseen!

joogaretriitti-joogashala-kylpee-auringossa
joogaretriitti-nuotiopaikka
joogaretriitti-venelaituri-luennoille
joogaretriitti-sauna
joogaretriitti-palju-saunan-edustalla
joogaretriitti-paamokki-tupa

Majoitus

joogaretriitti-mokkirantaa

Majoitus tapahtuu seuraavanlaisissa kahden hengen huoneissa:

 • Aitta (yksi sänky, yksi joustinpatja lattialla, omassa rakennuksessa)
 • Saunakammari (yksi sänky, yksi joustinpatja lattialla, omassa rakennuksessa)
 • Makuuhuone (parisänky, päämökissä)
 • Kerrossänky (kaksi sänkyä, päämökissä)

Aitta ja saunakammari sijaitsevat erillään päämökistä. Kummassakin on yksi sänky ja yksi joustinpatja lattialla. Makuuhuoneessa on parisänky, jonka voi varata kokonaan itselleen. Kerrossänky sijaitsee omassa huoneessaan, mutta sen läpi kuljetaan makuuhuoneeseen.

Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme varauksen ja majoitustoiveen toteutumisen sähköpostilla, jonka yhteydessä saat laskun varausmaksusta (50 €). Loppumaksu laskutetaan kaksi viikkoa ennen retriitin alkua. Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (majoittuminen, kolme kasvisateriaa päivässä + välipalat, sauna), retriitin sisältöpalvelut sekä kuljetuksen Savonlinnasta ja takaisin. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

joogaretriitti-aitta

Aitta

3pv:  319€

5pv: 529€

joogaretriitti-makuuhuone

Makuuhuone

3pv: 319€

5pv: 529€

joogaretriitti-saunakammari

Saunakammari

3pv: 319€

5pv: 529€

joogaretriitti-kerrossanky

Kerrossänky

3pv: 279€

5pv: 469€

Tyytyväisiä asiakkaita

Tässäpä oli tunnelmiani heti 5 päivän retriitin jälkeen ja samat kiitollisuuden tunteet kannattelevat yhä: "Ohhoi! Kotiuduin juuri viiden päivän upealta retriitiltä, jossa oppi, puhtaus, kauneus ja rauha olivat vahvasti läsnä. Jos kaipailet energioiden nostatusta, niin Manaste järjestää vielä yhden viikonloppuretriitin tänä kesänä. Suosittelen totta tosiaan. 🙂

Piia K.

Ihanat retriitit kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Opettajat huippuja 🙂

Reetta K.

Muutaman päivän joogaretriitti tuntui kuukauden aktiiviselta, mutta rentouttavalta lomalta: oli palkitsevaa, että oli tehnyt jotakin, jolla oli/on edelleen hyviä vaikutuksia sekä mieleen että kehoon. Ihanat maisemat, hyvät ohjaajat, mukava seura, maukas kasvisruoka jne takasivat sen, että minäkin jaksoin. Positiivinen energia ja suvaitseva ilmapiiri tekivät olostani niin pirteän, että ällistyin itsekin! Suosittelen!

Kirsi P.

Suosittelen! Uskomaton kokemus rauhaa, rakkautta, lempeyttä, viisautta, tyyneyttä, kauneutta, ravitsevuutta ja puhtautta. Joogafilosofia oli vahvasti läsnä.

Eeva P.

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

Kaisa Y.

Retriitti oli opettavainen, rentouttava ja virkistävä. Sijainti oli mitä parhain: keskellä hiljaisinta suomalaista luontoa. Ja ruoka niin hyvää ja ravitsevaa! Kiitos Sannille ja Henkalle tästä kokemuksesta!

Nicola V.

Manasten kesällä järjestetty kolmipäiväinen retriitti oli ihanan rentouttava ja opetavainen. Asanatunnit sopivat mielestäni monentasoisille ja opin paljon uutta joogafilosofiasta! Monipuolinen vegaaniruoka oli erittäin maittavaa ja puitteet Saimaan rannalla olivat mahtavat. Jatkan harjoitteluani Manasten workshopeissa. Suosittelen!

Laura P.

Ota yhteyttä!