Kesän 2022 retriitti järjestetään Puumalan Metsäsydämessä, Saimaan rannalla, luonnon helmassa, hiljaisuuden keskellä. Retriitti pitää sisällään joogaa, hengitysharjoittelua, meditaatiota, tasapainoista ja maistuvaa kasvisruokaa, luentoja ja keskustelua joogasta sekä tottakai saunomista, uimista, metsässä hiljentymistä ja hyvää seuraa. Retriitin tarkoitus on rauhoittua, hiljentyä, oppia uutta ja saada työkaluja inspiroivaan arkeen. Jooga on kokonaisvaltainen kokemus, johon haluamme retriitissä osallistujat tutustuttaa.

Onko sinulla tarpeeksi aikaa itsellesi? Onko arjessasi tarpeeksi kapasiteettia stressin ja kiireen kohtaamiseen? Ehditkö pysähtyä ja kuunnella sielusi syviä toiveita? Retriitillä opettelemme erilaisten harjoitusten kautta olemaan läsnä itsellemme, katsomaan maailmaa kokonaisen (joogan) maailmankuvan silmin ja kenties oivaltamaan jotain elämän kauneudesta ja merkityksellisyydestä.

Jokaiselle – ikään, kokemukseen ja sukupuoleen katsomatta. Retriittiemme päätarkoitus on auttaa kutakin osallistujaa tutustumaan itseensä. Ilman suurempia tavoitteita, rennosti tutkaillen. Mielenrauha ja sisäinen tasapaino ovat toki hienoja tavoitteita, mutta yleensä matka on määränpäätä antoisampi. Jokaisen kehityspolku on yksilöllinen, mutta pienessä ryhmässä innostuksen ammentaminen toisista edesauttaa omaa kehitystä. Jooga-asanat modifioimme jokaiselle sopiviksi; aiempi joogakokemus ei ole vaatimuksena. Mitä avoimimmin mielin saavut, sitä enemmän kykenet retriitin aikana syventymään omaan kehitykseesi annettujen työkalujen avulla.

Retriitin maksimiosallistujamäärä 15 henkilöä. Retriitti toteutuu, kun osallistujia on vähintään 10.

Olemme kouluttautuneet sekä klassisen hathajoogan (Sivananda-traditio), yinjoogan että tantran (kaula-traditio), syvän vedisen tieteen, opettajiksi. Opetuksessamme korostuu ennen kaikkea rentoutuminen, irtipäästäminen ja kokonainen ihmiskuva. Kun tietoinen mieli päästää irti, tiedostamaton ottaa ohjat, ja syvä itseen uppoutuminen tulee mahdolliseksi. Fyysisesti rentoutumisen kautta tehtävä harjoitus opettaa kehoa rakentamaan ja korjaamaan itse itseään.

Harjoitukset sisältävät mm. asanoita (joogan asentoja), pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja bandhoja (ns. lukkoja), jotka kaikki tähtäävät kehomielikokonaisuuden optimaalisen toiminnan varmistamiseen. Tämä lähestymistapa joogaan on niin sanotusti kokonainen. Jooga ei ole elämästä irrallinen osa, vaan joogaa harjoitetaan elämää varten.

 • 8.00-9.30 Virkistävä joogaharjoitus
 • 9.30 Aamupala
 • Vapaa-aikaa
 • 11.00-12.30 Workshop: Ayurvedinen kävelyhieronta / Asanaklinikka / Hengitystyöpaja
 • 13.00 Lounas
 • Vapaa-aikaa
 • 14.00-15.00 Luento
 • 16.30-18.30 Rauhoittava joogaharjoitus
 • 19.00 Illallinen
 • 20.00 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
 • 21.00 Hiljentyminen / iltameditaatio

Tule nauttimaan ainutlaatuisesta retriitistä Saimaan rannalle!

Kesällä 2022 tarjolla on:

joogaretriitti-anjeenyasana

KOKONAINEN JOOGARETRIITTI

12.-14.8.2022

Hinta: 399 € päätalo / 389 € aitta

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

OHJAAJAT

joogaretriitti-sanni-hassuttelukuva
joogaretriitti-sanni-kasvokuva
E-RYT 500h joogaopettaja, hengitysvalmentaja & life coach

Sanni on kokenut joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä. Sannin erikoisosaamista on hengitys, hermoston terveys ja vireystilan säätely.

Voit lukea Sannin koulutustaustasta lisää täältä.

Henri Parviainen

Myyntimies, joogaopettaja & Ayurvedakonsultti

Henkka on RYT 200-joogaopettaja, joka ohjaa rauhallisella ja lempeällä tyylillä, hengitystä korostaen. Hän seuraa ja kunnioittaa opetuksessaan traditiota. Henkka tykkää olla tekemättä mitään, mutta tekee silti koko ajan jotain.

joogaretriitti-henkka-kasvokuva
joogaretriitti-henkka-hassuttelukuva

Tyytyväisiä asiakkaita

Anniina, Helsinki

Parhaimpia asioita, mitä voi ajalla ja rahalla tehdä, on tällaiselle retriitille osallistuminen. Retriitin jälkeen elämä näyttää ja tuntuu hieman erilaiselta, vaikka elämä itsessään ei ole mihinkään muuttunut. Retriitillä syntyy rauha, joka kantaa retriitin jälkeiseen elämään. Suurkiitos teille molemmille, Henkka ja Sanni. <3 Te ootte kaikilla opetuksillanne antaneet niin paljon mun elämään rauhaa, onnea ja ankkuria.

Riina, Siilinjärvi

Mielestäni tärkein palautteeni teille on koko retriitin jälkeinen mielentilani. Jokin minussa on muuttunut, vaikka ulospäin mikään ei ole muuttunut. Ennen retrittiä jooga oli minulle joogaa. Hyvin tärkeä asia elämässäni mutta nyt se on jotain enemmän. Sitä ei oikein osaa tuoda vielä sanoihin, se on Tunne. Te mahdollistitte sen omalla, niin hurjan hyvällä opetuksellanne. Ja se opetus puhutteli juuri minua.

Anne-Mari, Helsinki

Useisiin retriitteihin elämäni aikana osallistuneena, tämä jää ehdottomasti mieleeni erityislaatuisena: harjoitukset olivat ammattitaidolla ja suurella sydämellä opetettuja, rakastuin shaktajoogaan hurauksella! Tunnelma retriitissä muutenkin oli erittäin kodinomainen ja yksilöllinen: minulla oli tunne kuin olisin tullut kotiin. Ruoka oli vain paljon parempaa kuin kotona! Kiitos Sanni ja Henkka – olette helmiä!

Kirsi, Helsinki

Muutaman päivän joogaretriitti tuntui kuukauden aktiiviselta, mutta rentouttavalta lomalta: oli palkitsevaa, että oli tehnyt jotakin, jolla oli/on edelleen hyviä vaikutuksia sekä mieleen että kehoon. Ihanat maisemat, hyvät ohjaajat, mukava seura, maukas kasvisruoka jne takasivat sen, että minäkin jaksoin. Positiivinen energia ja suvaitseva ilmapiiri tekivät olostani niin pirteän, että ällistyin itsekin! Suosittelen!

Kaisa, Helsinki

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

Laura, Jyväskylä

Manasten kesällä järjestetty kolmipäiväinen retriitti oli ihanan rentouttava ja opettavainen. Asanatunnit sopivat mielestäni monentasoisille ja opin paljon uutta joogafilosofiasta! Monipuolinen vegaaniruoka oli erittäin maittavaa ja puitteet Saimaan rannalla olivat mahtavat. Jatkan harjoitteluani Manasten workshopeissa.

Venla, Kuopio

Päätimme juuri to-su kestäneen Syvyyttä harjoitukseen -joogaretriitin tasapainoisin ja innokkain mielin. Sanni ja Henri ovat lempeitä ja inspiroivia opettajia, jotka tekevät kumpikin joogaa koko sydämellään. Voimaannuttavien asanaharjoitusten, rauhoittavien meditaatiohetkien ja ajatuksia herättäneiden luentojen lisäksi ryhmämme lumoutui myös parin valmistamista herkkuvegeruoista. Kaiken kruunasivat retriitin upeat puitteet Saimaan rannalla. Annan erittäin lämpimän suosituksen Sannin ja Henkan tuleville retriiteille tai mille tahansa mitä parivaljakolla onkaan jatkossa luvassa. Kiitos!

Piia, Jyväskylä

Tässäpä oli tunnelmiani heti 5 päivän retriitin jälkeen ja samat kiitollisuuden tunteet kannattelevat yhä: “Ohhoi! Kotiuduin juuri viiden päivän upealta retriitiltä, jossa oppi, puhtaus, kauneus ja rauha olivat vahvasti läsnä. Jos kaipailet energioiden nostatusta, niin Manaste järjestää vielä yhden viikonloppuretriitin tänä kesänä. Suosittelen totta tosiaan. 🙂

Kirsi, Helsinki

Osallistuin detox-retriitille 7/18. Olen erittäin tyytyväinen retriittiin. Retriitillä harjoitettu shaktajooga tuntui erittäin palauttavalta ja myös energisoivalta. Ilmapiiri oli salliva ja ympäristö oli retriitin pitoon mitä mainioin. Ruoka oli erittäin hyvää.

Eeva, Iisalmi

Osallistuin Detox-retriitille heinäkuussa 2018. Retriitin päiväaikataulu oli sopiva, ei liian tiukka, muttei vapaa-aikaa ollut liikaa; samoin kaksi päivittäistä joogaharjoitusta sekä jokailtainen sauna. Paikka oli mielettömän kaunis, mikä vielä lisäsi retriitin rentouttavuutta. Hyvä palautumis- ja itsetutkiskeluviikko kokonaisuutenaan. Kiitos!

Henri, Pirkkala

Tunnit olivat sopivan monipuolisia aloittelijalle ainakin. Ohjasitte sopivan tarkasti ilman nipottamista. Ja oli myös hyvä, että on kaksi eri ohjaajaa, jolloin pystyy oppimaan molemmilta enemmän.

Nicola, Helsinki

Retriitti oli opettavainen, rentouttava ja virkistävä. Sijainti oli mitä parhain: keskellä hiljaisinta suomalaista luontoa. Ja ruoka niin hyvää ja ravitsevaa! Kiitos Sannille ja Henkalle tästä kokemuksesta!

Santeri

Retriitti oli juuri sitä, mitä tarvitsin. Rauhaa ja harmoniaa!

Reetta, Nurmijärvi

Ihanat retriitit kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Opettajat huippuja 🙂

Eeva, Helsinki

Suosittelen! Uskomaton kokemus rauhaa, rakkautta, lempeyttä, viisautta, tyyneyttä, kauneutta, ravitsevuutta ja puhtautta. Joogafilosofia oli vahvasti läsnä.

Meri, Espoo

Retriitti ylitti odotukset! Ohjaajista välittyy aito halu viedä joogan ilosanomaa eteenpäin, koska he ovat itse löytäneet siitä jotain voimaannuttavaa. Nämä muutama päivä Saimaan luonnossa olivat minulle rentouttavampi kokemus kuin 5 viikon kesäloma. Iso kiitos!

Kysy lisätietoja: