Järjestämme retriitit mökkipuitteissa Saimaan rannalla, luonnon helmassa, hiljaisuuden keskellä. Retriitit pitävät sisällään joogaharjoituksia, meditaatiota, tasapainoista ja maistuvaa kasvisruokaa (vegaani), luentoja ja keskustelua joogasta sekä tottakai saunomista, uimista, paljuilua, metsässä hiljentymistä ja hyvää seuraa. Retriitin tarkoitus on rauhoittua, hiljentyä, oppia uutta ja saada työkaluja inspiroivaan arkeen. Jooga ei ole pelkkiä asanoita, liikkeitä, vaan ennenkaikkea mielentila, jota voi kantaa mukana joka hetki. Jooga on kokonaisvaltainen kokemus, johon haluamme retriitissä osallistujat tutustuttaa.

Onko sinulla tarpeeksi aikaa itsellesi? Heräätkö joka aamu maailmaa syleillen? Onko arjessasi tarpeeksi hyviä työkaluja stressin ja kiireen kohtaamiseen? Jos ei, haluaisitko pystyä vastaamaan näihin kysymyksiin kyllä? Jokainen meistä pystyy, jos haluaa. Ilman työtä ja omaa panostusta se ei toki tapahdu. Retriitissä opettelemme erilaisten harjoitusten kautta löytämään ja kokemaan se sisäinen rauha, josta meillä jokaisella on mahdollisuus nauttia.

Jokaiselle – ikään, kokemukseen ja sukupuoleen katsomatta. Retriittiemme päätarkoitus on auttaa kutakin osallistujaa tutustumaan itseensä. Ilman suurempia tavoitteita, rennosti tutkaillen. Mielenrauha ja sisäinen tasapaino ovat toki hienoja sanoja, ja aivan saavutettavissa olevia asioita, mutta usein matka on määränpäätä antoisampi. Jokaisen kehityspolku on yksilöllinen, mutta pienessä ryhmässä innostuksen ammentaminen toisista edesauttaa omaa kehitystä. Jooga-asanat modifioimme jokaiselle sopiviksi; aiempi joogakokemus ei ole vaatimuksena, mutta se on suotavaa Kokonaisella joogaretriitillä. Mitä avoimimmin mielin saavut, sitä enemmän kykenet retriitin aikana syventymään omaan kehitykseesi annettujen työkalujen avulla.

Retriitin maksimiosallistujamäärä 6 henkilöä. Retriitti toteutuu, kun osallistujia on vähintään 4.

Olemme kouluttautuneet sekä klassisen hathajoogan (Sivananda-traditio) että tantran (kaula-traditio), syvän vedisen tieteen, opettajiksi. Opetuksessamme korostuu ennen kaikkea rentoutuminen, irtipäästäminen ja kokonainen ihmiskuva. Kun tietoinen mieli päästää irti, tiedostamaton ottaa ohjat, ja syvä itseen uppoutuminen tulee mahdolliseksi. Fyysisesti rentoutumisen kautta tehtävä harjoitus opettaa kehoa rakentamaan ja korjaamaan itse itseään.

Harjoitukset sisältävät mm. asanoita (joogan asentoja), pranayamaa (hengitysharjoituksia) ja bandhoja (ns. lukkoja), jotka kaikki tähtäävät keho-mielikokonaisuuden optimaalisen toiminnan varmistamiseen. Tämä lähestymistapa joogaan on niin sanotusti kokonainen. Jooga ei ole elämästä irrallinen osa, vaan joogaa harjoitetaan elämää varten.

 • 7.00-7.30 Aamumeditaatio
 • 7.30 Tee
 • 8.00-9.30 Joogaharjoitus
 • 9.30 Aamupala
 • 10.00-13.00 Vapaa-aikaa
 • 13.00 Lounas
 • 14.00-15.00 Luento ja keskustelua
 • 15.00 Välipala ja tee
 • 16.00-18.00 Lempeä joogaharjoitus
 • 18.15 Illallinen
 • 19.30 Sauna ja mahdollista iltaohjelmaa
 • 21.00 Hiljentyminen
 • 22.00 Valot pois

Ohjelma saattaa vaihdella retriiteittäin.

Retriitti alkaa ensimmäisenä päivänä kello 18.00 lyhyellä johdannolla retriitin sisältöön, aikatauluun ja muihin käytännön kysymyksiin. Illallinen seuraa heti johdannon jälkeen. Retriitti päättyy viimeisenä päivänä lounaaseen.

Päivän vapaan hetken voit käyttää metsässä kävelyyn, kanotointiin, uimiseen tai vain olemiseen. Alueelta löytyy monia mainioita kulmia hiljentyä, istuskella ja syventää yhteyttä sekä itseen että luontoon.

Sauna lämpiää joka päivä. Paljumahdollisuus on ainakin kerran retriitin aikana.

Retriitin ruoka on pääosin vegaanista ja gluteenitonta. Poikkeuksen vegaanisuuteen tekee ghee, jota käytämme ruoanlaitossa. Huomioimme toki kaikki ruoka-aineallergiat ja ruokavaliot. Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon luomu- ja lähituotteita. Retriitin ruoka on saanut aikaisempina kesinä valtavasti kiitosta ja kehua. 🙂 Tarjoamme kahvia, mutta retriitti on oiva tilaisuus irrottautua kofeiinista – muiden elämässä mellastavien stimulanttien ohella.

Mikä retriiteistä kutsuu sinua?

Tule nauttimaan ainutlaatuisesta retriitistä Saimaan rannalle!

joogaretriitti-anjeenyasana

Kokonainen joogaretriitti

21.-26.7.2019 (5pv)

Vielä on tilaa!
Syvennyt joogaan, jossa keskiössä on kokonainen käsitys ihmisestä. Harjoitusten ja luentojen kautta laajennat ymmärrystäsi itsestäsi osana ympäröivää maailmaa ja sukellat joogafilosofian uumeniin.
Lisätietoa
joogaretriitti-hiljaisuus-meditaatio-joogashalassa

Hiljaisuuden joogaretriitti

15.-18.8.2019 (3pv)

Yksi paikka vapaana!
Hiljaisuuden joogaretriitillä opettelet kääntymään sisäänpäin ja nauttimaan sisäisestä rauhastasi luonnon keskellä. Luennoilla lisäät ymmärrystäsi meditaatiosta ja harjoituksissa uppoudut itseesi.
Lisätietoa

OHJAAJAT

joogaretriitti-sanni-hassuttelukuva
joogaretriitti-sanni-kasvokuva
Hyvinvointiyrittäjä & Joogaopettaja

Sanni on RYT 500-joogaopettaja, energinen ja lämmin persoona, joka opettaessaan innostaa ja haastaa oppilaita menemään pintaa syvemmälle. Sanni tykkää järjestyksestä, mutta harjoittelee epäjärjestystä.

Voit lukea Sannin koulutustaustasta lisää täältä.

Henkka

Joogaopettaja & Ayurvedakonsultti

Henkka on RYT 200-joogaopettaja, joka ohjaa rauhallisella ja lempeällä tyylillä, hengitystä korostaen. Hän seuraa ja kunnioittaa opetuksessaan traditiota. Henkka tykkää olla tekemättä mitään, mutta tekee silti koko ajan jotain.

joogaretriitti-henkka-kasvokuva
joogaretriitti-henkka-hassuttelukuva

Paikka

Retriitit järjestetään tunnelmallisissa mökkiolosuhteissa Savonlinnan metsien siimeksessä Saimaan rannalla. Savonlinnaan on matkaa 40 km ja Punkaharjulle 44 km. Helsinkiin kilometrejä kertyy noin 370, ja matka taittuu 4,5-5 tunnissa 5-tien kautta ajettaessa. Savonlinnaan pääsee sekä junalla että bussilla, ja tarvittaessa noudamme julkisilla kulkuvälineillä matkustavat kimppakyydillä Savonlinnasta retriitin alkamispäivänä klo 17.30 ja viemme Savonlinnaan retriitin päättymispäivänä klo 13.30 tai julkisten kulkuvälineiden aikataulujen mukaan. Huom! Vain yksi kimppakyyti / suunta / retriitti!

Mökki sijaitsee aivan Pihlajaveden luonnonsuojelualueen läheisyydessä saimaannorpan ydinalueilla. Mökki on rakennettu vuonna 1978, ja laajennus- ja pintaremontti siihen on tehty vuonna 2008. Mökkirakennuksen pinta-ala on 60 m², saunamökin 15 m² ja aitan 9 m². Mökkitontin pinta-ala on noin 5000 m². Vessa on erittäin siisti kuiva-WC. Joogatunnit pidämme ulkona shalassa. Kyseessä on siis aivan erityinen paikka rauhoittumiseen ja Järvi-Suomen luonnosta nauttimiseen!

joogaretriitti-joogashala-kylpee-auringossa
joogaretriitti-nuotiopaikka
joogaretriitti-venelaituri-luennoille
joogaretriitti-sauna
joogaretriitti-palju-saunan-edustalla
joogaretriitti-paamokki-tupa
joogaretriitti-nakymat
joogaretriitti-kasvihuone
joogaretriitti-ruoka

Majoitus

joogaretriitti-mokkirantaa

Majoitus tapahtuu seuraavanlaisissa kahden hengen huoneissa:

 • Aitta (yksi sänky, yksi joustinpatja lattialla, omassa rakennuksessa)
 • Saunakammari (yksi sänky, yksi joustinpatja lattialla, omassa rakennuksessa)
 • Makuuhuone (parisänky, päämökissä)
 • Kerrossänky (kaksi sänkyä, päämökissä)

Aitta ja saunakammari sijaitsevat erillään päämökistä. Kummassakin on yksi sänky ja yksi joustinpatja lattialla. Makuuhuoneessa on parisänky, jonka voi varata kokonaan itselleen. Kerrossänky sijaitsee omassa huoneessaan, mutta sen läpi kuljetaan makuuhuoneeseen.

Majoitukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varausmaksu (100 €, sis. alv 10%) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen majoitustoiveesi toteutumisesta. Loppumaksu laskutetaan siten, että sen eräpäivä on retriitin viimeinen päivä. Se sisältää loppuosan retriitin sisältöpalveluista (alv 10%) sekä majoitus- ja ruokakulut (alv 24%, riippuen majoituksesta).

Osallistumismaksu sisältää täysihoidon (majoittuminen, kolme kasvisateriaa päivässä + välipalat, sauna), retriitin sisältöpalvelut sekä kuljetuksen Savonlinnasta ja takaisin. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

joogaretriitti-aitta

Aitta

3pv: 377 € / Early bird 351 €

5pv: 622 € / Early bird 578 €

joogaretriitti-makuuhuone

Makuuhuone

3pv: 399 € / Early bird 371 €

5pv: 652 € / Early bird 606 €

joogaretriitti-saunakammari

Saunakammari

3pv: 377 € / Early bird 351 €

5pv: 622 € / Early bird 578 €

joogaretriitti-kerrossanky

Kerrossänky

3pv: 366 € / Early bird 340 €

5pv: 602 € / Early bird 560 €

Early bird -hinnat ovat voimassa 28.2.2019 saakka.

Retriitin peruutus- ja vastuuehdot

Varaa retriittisi tästä!

Tyytyväisiä asiakkaita

Eeva, Iisalmi

Osallistuin Detox-retriitille heinäkuussa 2018. Retriitin päiväaikataulu oli sopiva, ei liian tiukka, muttei vapaa-aikaa ollut liikaa; samoin kaksi päivittäistä joogaharjoitusta sekä jokailtainen sauna. Paikka oli mielettömän kaunis, mikä vielä lisäsi retriitin rentouttavuutta. Hyvä palautumis- ja itsetutkiskeluviikko kokonaisuutenaan. Kiitos!

Kirsi, Helsinki

Osallistuin detox-retriitille 7/18. Olen erittäin tyytyväinen retriittiin. Retriitillä harjoitettu shaktajooga tuntui erittäin palauttavalta ja myös energisoivalta. Ilmapiiri oli salliva ja ympäristö oli retriitin pitoon mitä mainioin. Ruoka oli erittäin hyvää.

Anne-Mari, Helsinki

Useisiin retriitteihin elämäni aikana osallistuneena, tämä jää ehdottomasti mieleeni erityislaatuisena: harjoitukset olivat ammattitaidolla ja suurella sydämellä opetettuja, rakastuin shaktajoogaan hurauksella! Tunnelma retriitissä muutenkin oli erittäin kodinomainen ja yksilöllinen: minulla oli tunne kuin olisin tullut kotiin. Ruoka oli vain paljon parempaa kuin kotona! Kiitos Sanni ja Henkka - olette helmiä!

Venla, Kuopio

Päätimme juuri to-su kestäneen Syvyyttä harjoitukseen -joogaretriitin tasapainoisin ja innokkain mielin. Sanni ja Henri ovat lempeitä ja inspiroivia opettajia, jotka tekevät kumpikin joogaa koko sydämellään. Voimaannuttavien asanaharjoitusten, rauhoittavien meditaatiohetkien ja ajatuksia herättäneiden luentojen lisäksi ryhmämme lumoutui myös parin valmistamista herkkuvegeruoista. Kaiken kruunasivat retriitin upeat puitteet Saimaan rannalla. Annan erittäin lämpimän suosituksen Sannin ja Henkan tuleville retriiteille tai mille tahansa mitä parivaljakolla onkaan jatkossa luvassa. Kiitos!

Piia, Jyväskylä

Tässäpä oli tunnelmiani heti 5 päivän retriitin jälkeen ja samat kiitollisuuden tunteet kannattelevat yhä: "Ohhoi! Kotiuduin juuri viiden päivän upealta retriitiltä, jossa oppi, puhtaus, kauneus ja rauha olivat vahvasti läsnä. Jos kaipailet energioiden nostatusta, niin Manaste järjestää vielä yhden viikonloppuretriitin tänä kesänä. Suosittelen totta tosiaan. 🙂

Reetta, Nurmijärvi

Ihanat retriitit kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Opettajat huippuja 🙂

Kirsi, Helsinki

Muutaman päivän joogaretriitti tuntui kuukauden aktiiviselta, mutta rentouttavalta lomalta: oli palkitsevaa, että oli tehnyt jotakin, jolla oli/on edelleen hyviä vaikutuksia sekä mieleen että kehoon. Ihanat maisemat, hyvät ohjaajat, mukava seura, maukas kasvisruoka jne takasivat sen, että minäkin jaksoin. Positiivinen energia ja suvaitseva ilmapiiri tekivät olostani niin pirteän, että ällistyin itsekin! Suosittelen!

Eeva, Helsinki

Suosittelen! Uskomaton kokemus rauhaa, rakkautta, lempeyttä, viisautta, tyyneyttä, kauneutta, ravitsevuutta ja puhtautta. Joogafilosofia oli vahvasti läsnä.

Kaisa, Helsinki

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille!

Nicola, Helsinki

Retriitti oli opettavainen, rentouttava ja virkistävä. Sijainti oli mitä parhain: keskellä hiljaisinta suomalaista luontoa. Ja ruoka niin hyvää ja ravitsevaa! Kiitos Sannille ja Henkalle tästä kokemuksesta!

Laura, Jyväskylä

Manasten kesällä järjestetty kolmipäiväinen retriitti oli ihanan rentouttava ja opettavainen. Asanatunnit sopivat mielestäni monentasoisille ja opin paljon uutta joogafilosofiasta! Monipuolinen vegaaniruoka oli erittäin maittavaa ja puitteet Saimaan rannalla olivat mahtavat. Jatkan harjoitteluani Manasten workshopeissa. Suosittelen!