• April 27, 2019

  Ajatuksia suorittamisesta

  Suorittaminen on lempilapseni. Ei siksi, että rakastaisin sitä vaan siksi, että koen sen olevan aika monen elämän ongelman taustalla. Tässä muutamia ajatelmia suorittamisesta, kiireestä ja suoritusvapaasta elämästä.

  Sanni
 • April 10, 2019

  Oodi hiljaisuudelle

  Hiljaisuus on portti sielun syvimpiin totuuksiin. Mitä hiljaisemmaksi tulet, sitä enemmän pystyt kuulemaan. Hiljaisuus paljastaa sen, mitä on.

  Sanni
 • January 1, 2019

  5 vinkkiä muutokseen – jos mikään ei muutu, mikään ei muutu

  Muutos. Moni sitä itselleen lupaa, vielä useampi haluaa. Kuinka motivoida itsensä toistamaan uutta tapaa ja pyrkimään päättäväisesti muutokseen? Tuoko tavoitteiden saavuttaminen onnen?

  Sanni
 • December 6, 2018

  Tieto ja tavat hyvinvoinnin lähteenä

  Tieto on valtaa, sanotaan. Mutta onko se valtaa, kun kyse on omasta hyvinvoinnista? Tiedämme, että pitäisi mennä nukkumaan hyvissä ajoin, huolehtia palautumista, syödä ja liikkua suositusten mukaan. Mutta toimimmeko tiedon mukaisesti?

  Sanni
 • November 8, 2018

  Pelkoa ja inhoa selinmakuulla

  Rentoutuminen. Shavasana. Kuolleen asento. Joskus autuus, joskus yhtä taistelua. Mikä tekee rentoutumisesta niin vaikeaa? Miksi rentoutumista ei voi pakottaa? Jooga alkaa siitä, kun parasympaattinen hermosto herää.

  Sanni
 • June 17, 2018

  5 uskomusta joogasta – ja mitä jooga merkitsee minulle

  Joogaan liittyvät uskomukset asuvat syvällä. Joogasta on yhtä monta tulkintaa kuin on joogaajaakin. Onko jooga kehonhuoltoa, yhteyttä, uskonto-huuhaata vai ihmelääke?

  Sanni
 • June 6, 2018

  Jooga ja mainonta: Onko joogan myyminen ok?

  Saattaessani valmiiksi ensimmäistä jooga-aiheista verkkokurssia jouduin kohtaamaan suuren moraalisen kysymyksen: millä keinoilla ja miten joogaa voi myydä? Pitäisikö edes?

  Sanni
 • April 4, 2018

  Anna itsellesi arvokas kesä joogaretriitillä

  Haluaisitko kesäsi olevan kuormitusta lisäävää vai kaikilla olemisen tasoilla rentouttavaa? Melua ja vilskettä vai luontoa ja rauhaa? Joogaretriitti voi pelastaa kesäsi.

  Sanni
 • February 6, 2018

  Meditaatiolla merkitystä ja pitkää ikää

  Mitä meditaatio on? Miksi meditoida? Monissa yrityksissäkin on jo meditointihuone, jonne mennään hiljentymään ja antamaan mielelle tilaa. Kun mieli on tyhjä, vastaukset tulevat.

  Sanni
 • January 25, 2018

  Positiivinen ajattelu – ota vastuu ajatuksistasi!

  Sinulla on kaikki valta ja voima vaikuttaa ajatteluusi ja elämääsi. Jooga kaikissa muodoissaan edistää positiivista ajattelua, ihan huomaamatta. Aloita ottamalla vastuu ajatuksistasi.

  Sanni
 • January 8, 2018

  Millainen on joogin ruokavalio?

  Joogin ruokavalio perustuu ajatukselle, että se mitä syön, vaikuttaa kehon lisäksi mieleeni. Ruoka nähdään polttoaineena, joka rakentaa fyysisen kehon lisäksi mieltämme.

  Sanni
 • December 13, 2017

  Ashram – Toinen koti

  Ashram on iso osa minun ja Sannin kehitystä niin ihmisinä kuin joogaopettajina, joten ajattelin hieman valottaa, mikä ashram on ja minkälaista arki siellä on. Ashramin arki on karma joogaa.

  Henkka
 • November 30, 2017

  Rentoutumisen kadotettu taito

  Joillekin tämä saattaa tulla shokkina: rentoutua ei kannata ihan miten tahansa, jos haluamme oikeasti rentoutua. Rentoutuminen on tila, jossa parasympaattinen hermostomme aktivoituu.

  Sanni
 • November 21, 2017

  Joogafestarit – Mitä jäi käteen Karmakilleristä?

  Edellisessä blogikirjoituksessani kokosin Magnesia Festivalin parhaita paloja. Nyt on vuorossa Karmakiller Festival, joka olikin melkoinen pläjäys uutta ja vanhaa, modernia ja traditiota.

  Sanni
 • November 17, 2017

  Joogafestarit – Mitä jäi käteen Magnesiasta?

  Magnesia oli oikein sydämellinen tapahtuma. Paikasta ja tapahtumasta huokui lämpö ja välittäminen, vaikka perjantaiaamu olikin litsläts-vetinen. Tässä festareiden kolme kohokohtaa!

  Sanni
 • September 25, 2017

  Pranayama osa 2 – harjoituksilla kohti mielenrauhaa

  Pranayama-kirjoituksen osassa 1 käsittelin pranan käsitettä ja sen yhteyttä hengitykseen. Tässä keskityn itse pranayamaan, sen harjoittamiseen ja tekniikoihin.

  Sanni
 • September 18, 2017

  Pranayama osa 1 – prana ja hengitys

  Miten prana linkittyy hengitykseen ja mitä on pranayama? Arkikielessä pranayama käännetään hengitysharjoituksiksi ja prana elinvoimaksi tai energiaksi.

  Sanni
 • September 8, 2017

  Asana – asento, liike vai asa+ana

  Mikä on asana? Tässä yritän valaista ja toivottavasti myös herätellä lukijaa pohtimaan, mikä on tuo nykyisten joogamuotojen keskiössä oleva joogatuntien ydin.

  Sanni
 • July 7, 2017

  Joogan viisi periaatetta

  Jooga on massiivinen kokonaisuus, josta suuri yleisö näkee vain pikkuriikkisen osan: asanat eli liikkeet tai asennot, joita joogatunneilla pääasiassa harjoitetaan. Mitä muuta jooga on?

  Sanni
 • June 7, 2017

  Mitä sinä pelkäät?

  Mieli luo pelkomme, ja mielessä pelot voi myös voittaa. Pelko on tunne, that’s it. Tuo tunne ei helpolla katoa, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Esimerkiksi kehittämällä luottamusta.

  Sanni
 • April 22, 2017

  Onks pakko nousta kuudelta?

  Kesän retriiteillämme heräyskello kilkattaa klo 6.15. Mitä, sehän on kukonlaulun aikaan! Eikö retriittikokemuksen pitäisi olla virkistävä uuvuttavan sijaan? Miksi heräämme niin aikaisin?

  Sanni
 • April 7, 2017

  Mikä Manaste?

  Mikä Manaste? Tässä blogissa kerron oman tarinani joogaopettajaksi ja yrittäjäksi. Selitän myös sanaleikin Manaste. Se tulee sanoista namaste (tervehdys) + manas (mieli).

  Sanni