Manaste - Aitoa onnea on mielenrauha > Retriitti  > Anna itsellesi arvokas kesä joogaretriitillä
retriitti-riippumatto-ja-jarvi-retriittipaikassa

Anna itsellesi arvokas kesä joogaretriitillä

Retriitti voi pelastaa kesäsi

Haluaisitko kesäsi olevan

  • Kuormitusta lisäävää vai kaikilla olemisen tasoilla rentouttavaa
  • Melua ja vilskettä vai luontoa ja rauhaa
  • Itsen unohtamista vai itsestä uutta oppimista
  • Kehoa ja mieltä sumentavaa vai puhdistavaa ja kirkastavaa
  • Energiaa vievää vai energiaa nostattavaa
  • Ryhdin romahduttavaa vai ryhtiä elämään tuovaa
  • Arjen karttamista vai inspiroivia työkaluja arkeen lisäävää?

Kesä lähestyy vääjäämättä. Kesällä 2018 Manaste järjestää neljä teemoiteltua retriittiä: Detox, Joogaloma, Syventävä ja Hiljaisuuden retriitti. Kaikkien retriittien runko on sama, mutta teemat tuovat näkökulman ja punaisen langan, josta joogaan lähdetään pureutumaan.

Retriitti on kokonaisuus

Viime kesän tapaan aamuherätys on (vapaaehtoisesti) aikaisin. Pureuduin aamuherätyksen logiikkaan aiemmassa blogikirjoituksessani. Iloksemme huomasimme, että pahimmatkin aamu-uinujat saivat loistavan startin päivään meditaatiolla ja pienellä satsangilla. Päivän aikataulu pohjautuu ashrameissa itse elämäämme ja ennen kaikkea toimivaan ohjelmaan. Ashrameiden merkityksestä kirjoitteli Henkka täällä. Retriittimme on kokonaisvaltainen fyysinen, henkinen ja hengellinen kokemus siitä, mitä jooga on.

Näitä aspekteja ei oikeastaan ole edes tarpeen tai mahdollista erottaa toisistaan, koska ne kietoutuvat toisiinsa. Joogan harjoitukset eivät koskaan ole ”vain” keholle tai ”vain” mielelle, hengellistä tai ei-hengellistä. Ihminen on yksi paketti. Kaikki, mikä liittyy ihmisen syvimpään olemukseen, on hengellistä.

Jooga on mielentila

Mielellä on valtava merkitys ihmisen fysiikkaan, varsinkin kun puhumme kehon liikkuvuudesta. Mieli joko päättää pitää kiinni jännityksestä tai osaa päästää siitä irti. Asanat yhdistettynä rentoutumiseen, hengitysharjoituksiin, puhtaaseen ruokavalioon, joogan filosofiaan ja meditaatioon auttavat lyhyessäkin ajassa saamaan kokemuksen joogan ytimestä ja uppoutumaan syvälle sisälle. Tai vain nauttimaan maagisen hyvästä olosta!

Retriitillä yhdistämme joogan eri osa-alueet toisiinsa harmonisesti. Luonto ja ulkona joogaaminen vahvistavat kokemusta yhteyden tunteesta ja syvästä aina läsnä olevasta rauhasta. Opit näkemään, että jooga on mielentila, jota voi kantaa mukana joka hetki.

Manasten kolmen päivän retriitti oli kokonaisvaltainen kokemus, mistä jäi paljon positiivisia vaikutteita omaan arkeen. Retriitti sisälsi sopivassa suhteessa meditaatiota, hengitys- ja asanaharjoittelua sekä mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja. Tätä kaikkea täydensi monipuolinen ja terveellinen ruoka. Ohjaajat Sanni ja Henkka ovat ammattitaitoisia ja omistautuneita, kiitos heille tällaisen upean mahdollisuuden järjestämisestä! Suosittelen retriittiä lämpimästi kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille henkilöille! – Kaisa, Helsinki

 

Kuulostaa hyvältä! Haluan lukea retriiteistä lisää!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail